De pijnlijke gevolgen van een foute behamaat

© Shutterstock.

Niet minder dan 80 procent van de vrouwen draagt een verkeerde of slechte beha. Een foute keuze in de lingeriewinkel is behalve niet flatterend voor je boezem ook de oorzaak van onder meer rugpijn, nekpijn, brandend maagzuur en huiduitslag. Toch maar even nadenken voor je gedachteloos de eerste beste beha aanschaft.

Het lijstje met potentiële neveneffecten van een foute beha is niet min: nek-, schouder- en rugklachten, geknelde zenuwen, brandend maagzuur, huiduitslag, verteringsproblemen, prikkelbare darmsyndroom én hangende borsten. Redenen genoeg om te investeren in de degelijke ondersteuning die je borsten verdienen.

Slechte beha, slechte houding
Richard Moore, sportmasseur en osteopaat uit Nottingham ondervindt ook als man aan den lijve de gevolgen van slechte beha’s: “Heel vaak al heb ik rug- en nekklachten bij vrouwen in verband kunnen brengen met beha’s die niet goed passen en dus te weinig steun geven. Behalve dat zorgen die beha’s ook voor een slechte lichaamshouding, wat spanning en pijn met zich meebrengt.  Te weinig steun aan de voorkant van de beha maakt dat je makkelijker met je schouders naar voren leunt. Vrouwen gaan ook nog eens compenseren door hun hoofd dan extra naar achteren te buigen. Een ongezonde en slechte houding die pijn aan nek, schouders en rug veroorzaakt, of zelfs geknelde zenuwen in de nek in het ergste geval.”

Darm- en maagproblemen
Het klinkt vergezocht dat slechte beha’s ook voor maag- en darmproblemen kunnen zorgen. Maar een lichaamshouding die constant een klein beetje verkeerd is, zet extra druk op het middenrif. Wie een paar uur per dag aan een bureau zit zal door die druk zijn ademhaling verstoren. De druk op het middenrif wordt ook rechtstreeks in verband gebracht met maagzuur, verteringsproblemen en het prikkelbare darm syndroom.

Snijdende behabandjes
Te strakke behabandjes veroorzaken niet alleen huiduitslag, rode strepen en irritaties, maar houden ook de bloedsomloop tegen. Dat zet dan weer extra druk waardoor zenuwen in de nek gekweld raken, en dat kan ook spanningshoofdpijn teweeg brengen.

Sportbeha tegen hangende borsten
Een goede beha is één ding, maar als je gaat sporten is extra ondersteuning zeker heel belangrijk. Akkoord, sportbeha’s zien er niet sexy uit, maar ze verlengen wel de houdbaarheidsdatum van je borsten én van je gezondheid in het algemeen. Borsten worden ondersteund door ligamenten. Wie beweegt zonder de borsten te ondersteunen rekt die ligamenten uit, wat leidt tot hangborsten. Daarnaast gaat je lichaam te weinig steun compenseren door met de schouders naar voren te leunen, wat weer een slechte houding teweeg brengt en kan leiden tot alle bovengenoemde klachten.

Moraal van het verhaal: een degelijke beha is geen overbodige luxe. Neem de tijd om je te laten opmeten, de juiste beha te kiezen en advies te vragen aan de bereidwillige dames van de lingeriewinkel. Ook dit artikel kan je op weg helpen. Je lichaam en je borsten zullen jou dankbaar zijn.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/111/Hoofdpijn/article/detail/2261822/2015/03/23/De-pijnlijke-gevolgen-van-een-foute-behamaat.dhtml

Het is van groot belang dat dit kledingstuk toch de juiste maat heeft. Wil je niet met pijn rond lopen of als je hem uit doet dat je met een pijnlijk bovenlichaam zit. Een beha is niet alleen voor ondersteuning maar ook is het goed om je rug te sparen. Ook vraagt ieder andere bezigheid naar de juiste beha. Dat maakt als je gaat sporten dat je eigenlijk een sportbeha moet dragen en als je gaat zwemmen dat je toch ziet dan de borsten ook goed in het badpak of bikini zitten. Het is in je eigen voordeel allemaal. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM