Monica Lewinsky strijdt tegen internetpesten

Monica Lewinsky strijdt tegen internetpesten

Monica Lewinsky heeft haar langdurig zwijgen verbroken: ze roept op tot een vriendelijker internet waar mensen nadenken voor ze iemand ‘virtueel’ vernederen.

Dit maakte ze bekend tijdens een toespraak bij een conferentie over cyperpesten.

Affaire
De inmiddels 41-jarige vrouw haalde in 1998 elke voorpagina vanwege haar affaire met toenmalig Amerikaanse president Bill Clinton. Lewinsky omschrijft zichzelf als één van de eerste slachtoffers van internetpesten: Van een privé-persoon werd ik plotseling iemand die letterlijk over de hele wereld beledigd werd. Er werd door hele massa’s met virtuele stenen gegooid, zegt ze in haar toespraak.

‘Je kan dit overleven’
Lewinsky vertelt dat haar persoonlijke schaamte veel erger is geworden door het internet. Hoewel er in 1998 geen sociale media waren zoals nu, gingen de geruchten rond Lewinsky als een lopend vuurtje over het internet: Ik werd een taart, een slet, een hoer, een bimbo genoemd. Ik verloor mijn reputatie, waardigheid en bijna mijn leven. Het is voor mij tijd om te stoppen mijn verleden te verbergen, het is tijd om mijn verhaal te gebruiken om andere te laten weten dat je dit kan overleven.

BRON: http://www.lindanieuws.nl/nieuws/monica-lewinsky-strijdt-tegen-internetpesten/

Internetpesten of cyberpesten het is het ergste wat een persoon aangedaan kan worden. Het begint met woorden en het eindigt er niet meer. Want ze gaan het op iedere site zetten en zo kan iemand die niet sterk genoeg is of er niet tegen vecht zichzelf verliezen. 
Veel mensen denken soms dat het onschuldig is omdat ze het kwaad er niet van inzien. Maar als ik soms bekijk hoe mensen aangevallen worden op forums of blogs en het daar dan niet bij laten dat vind ik gewoon jammer en respectloos van de ander. Maar het zegt meer van de ander dan van de persoon die ze aanvallen. Alleen hoe krachtig ben je om er tegen in te gaan, of juist niet tegen in te gaan zodat je ze geen stof geeft om door te gaan. Ze leggen op een moment zelf de strijdbijl neem, omdat ze voelen geen macht over je te kunnen krijgen. 

Woorden die men leest komen soms hard aan. En als men naar de cijfers van zelfmoord kijkt bij jongeren dan is in eerste instantie het pesten dat doorgaat via internet. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM