Tien jaar geëist voor man die dochter jarenlang misbruikte

Een man uit Genk, die jarenlang zijn oudste dochter misbruikte, moet mogelijk tien jaar de gevangenis in. Bovenop de zware straf vroeg het openbaar ministerie aan de correctionele rechtbank van Tongeren nog eens de ter beschikkingstelling van tien jaar als de 48-jarige man zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten.

Het misbruik van de nu 20-jarige dochter kwam in november vorig jaar aan het licht toen de moeder, die niet van het misbruik op de hoogte was, een briefje van de vader in de slaapkamer vond van haar oudste dochter.Daarin waarschuwde de vader dat hij die avond opnieuw zou langskomen en dat de dochter zich moest klaarmaken.

De vader bekende dat hij dan al enkele jaren zijn oudste dochter tot drie keer per week misbruikte en verkrachtte. Hij heeft naar eigen zeggen een zeer moeilijke relatie met zijn oudste dochter. “Ik heb psychische problemen met de aanvaarding van het kind. Er is een waarheid die ik zelfs niet aan anderen kan vertellen. Ik heb nooit problemen gehad. Maar met haar had ik een probleem in mijn hoofd”, zo liet de man weten aan de rechter.

Bedreigingen en geweld
Het misbruik begon op twaalfjarige leeftijd met seksueel getinte aanrakingen. Van strelingen ging het al snel naar penetratie met geweld. Aan de onderzoekers vertelde de dochter dat ze slaag kreeg met een pollepel, dat er aan haar haar getrokken werd en dat haar vader ook ermee dreigde om haar twee jongere zusjes iets aan te doen. Op zestienjarige leeftijd verloor ze tijdens het misbruik kort het bewustzijn toen de vader een sjaal over haar hoofd trok.

Op 18-jarige leeftijd werd de dochter bedreigd met een mes en kreeg ze een messteek in haar dijbeen. De twee andere dochters, die nu 14 en 15 jaar zijn, waren op de hoogte van het misbruik en probeerden hun oudere zus te beschermen door lawaai te maken als ze werd misbruikt.

“Spijtig genoeg geen fictie”
Het parket spreekt van een dossier dat leest als een thriller maar dat spijtig genoeg geen fictie is. De advocaat van het gezin vraagt de aanstelling van verschillende deskundigen om de lichamelijke en psychologische schade te kunnen bepalen bij het gezin. Volgens de advocaat beseffen de slachtoffers nog niet wat voor monster de man jarenlang was en is de geleden schade niet benoembaar in geld. De echtgenote heeft ondertussen de echtscheiding aangevraagd.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2257744/2015/03/19/Tien-jaar-geeist-voor-man-die-dochter-jarenlang-misbruikte.dhtml

We moeten er aandacht aangeven, we moeten laten voelen dat zulke kinderen gehoord worden en met hun probleem naar buiten durven komen. Hoe moeilijk het ook is, het gebeurd gewoon weg te vaak. En de kinderen zijn getekend voor hun leven.
En wat is voor zo een man een celstraf. Men moet deze echt ook hulp geven en laten voelen dat is niet wat een kind wilt van de ouder. Het kind wilt gewoon in een gezin liefde kennen zonder angst op seksueel misbruik.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM