Help, ik heb gedroomd dat ik zwanger ben!

© shutterstock.

Badend in het zweet wakker worden en in een reflex naar je buik grijpen. Snel checken of je gisteren die pil wel hebt genomen. De horror: je hebt zonet (weer eens) gedroomd dat je zwanger bent. Maar wat betekent zo’n droom nu eigenlijk?

Een extra schrikwekkende factor aan dit soort dromen: ze lijken doorgaans levensecht. Vandaar de paniekerige reactie als je eenmaal wakkerschiet. Vragen als “Ben ik echt zwanger?”, “Wil ik onbewust misschien (nog) kinderen?”, “Wat probeert mijn lichaam duidelijk te maken?” of “Zou iemand van mijn vriendinnen zwanger zijn?” flitsen meteen door je op hol gebrachte hoofd.

Een nieuw begin
Geen paniek: vraag het aan eender welke vrouw, en de kans is erg groot dat die al eens een zwangerschapsdroom heeft gehad. En dat betekent zeker niet dat ze allemaal zelf zwanger waren of wilden worden. Zulke dromen komen wereldwijd erg vaak voor en zijn heel normaal. Een zwangerschapsdroom is symoblisch, en staat ruim genomen voor “een nieuw begin”. Dat kan een recente verandering zijn in je leven of carrière, iets nieuws dat staat te gebeuren in de toekomst waar je naar uitkijkt of iemand nieuw die je hebt leren kennen. Het nieuwe “groeit” in jou op dat moment en is volop in ontwikkeling. Dat klinkt trouwens zweveriger dan het is. Denk even terug aan je eigen leven, en je zal snel op een situatie of persoon stoten die de droom heeft veroorzaakt.

Positieve veranderingen
Hoe groot de paniek ook is bij het ontwaken, je kan jezelf geruststellen door te weten dat zwangerschapsdromen bijna altijd op een positieve evolutie wijzen. Je gaat een stap vooruit in je leven of relatie, of je bloeit open op creatief, persoonlijk of professioneel vlak. Enkel wanneer de zwangerschap in de droom misloopt, kan het wijzen op een mislukt project of iets dat niet tot een goed einde werd gebracht.
Als je echt plant om zwanger te worden is je droom natuurlijk wél daar op terug te brengen, maar in het andere geval is het een metafoor voor iets nieuws in je leven dat je blij maakt, verrast of een grote indruk heeft achtergelaten.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/11/Psychologie/article/detail/2254777/2015/03/17/Help-ik-heb-gedroomd-dat-ik-zwanger-ben-.dhtml

Een droom over zwanger zijn is in het algemeen dat je op bepaalde dingen nog even moet wachten. De energie is er de kracht is er het gevoel is er maar juist dat ene dat nog voor een inzicht moet zorgen dat laat nog even wachten. Er kunnen ook heel wat mooie en nieuwe dingen je pad opkomen. Maar weet altijd het is niet altijd even makkelijk.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM
Dan hangt een droom nog altijd steeds af van zijn geheel. Om hem goed te kunnen analyseren.