De beste manier om in slaap te vallen? Proberen niét in slaap te vallen

Proberen wakker te blijven is de makkelijkste manier om in slaap te vallen. Dat toont een onderzoek aan de universiteit van Glasgow aan.

“Wetenschappers aan de universiteit van Glasgow vroegen aan een groep mensen met insomnia om zo lang mogelijk wakker te blijven”, legt psycholoog Richard Wiseman uit in de video hieronder. “Ze vergeleken hun resultaten met die van proefpersonen die ze hadden gevraagd om zo snel mogelijk in te slapen.”

“De proefpersonen die moesten wakker blijven mochten met hun ogen knipperen, maar niet bewegen, de computer gebruiken of tv kijken. Opvallend: de groep die moest wakker blijven viel sneller in slaap dan de groep die moest inslapen.”

Conclusie: als je snel naar dromenland wil, moet je je best doen om zo lang mogelijk wakker te blijven.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/11/Psychologie/article/detail/2255081/2015/03/17/De-beste-manier-om-in-slaap-te-vallen-Proberen-niet-in-slaap-te-vallen.dhtml

Ik zal het zeker niet tegenspreken omdat het wetenschappelijk is. Maar wat ik wel weet is als men te lang wakker blijft dat men ook langer zal slapen en zo het biologisch ritme helemaal kan gaan veranderen. Als men niet kan inslapen is het van belang om ook niet in het bed te blijven liggen. Maar ga er dan even uit doe even iets of drink een glas lauw water. Men spreekt hier over insomnia slapeloosheid en dat kent meestal een oorzaak. Als het nu eens enkele keren voorkomt is het echt geen probleem en zal je ook geen problemen kennen in de dag. Maar komt het geregeld voor en begin je er problemen van te ondervinden raadpleeg dan een arts. Soms kan een slaaponderzoek heel veel naar boven brengen, en je helpen om beter in te slapen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM