Indiase vrouwen rappen tegen verkrachtingen: “Ik draag wat ik wil”

© kos.

India komt de laatste tijd steeds vaker in het nieuws met onrustwekkende berichten over verkrachtingen van vrouwen. Daar hadden deze twee Indiase vrouwen schoon genoeg van, en ze besloten hun rapkunsten boven te halen om de problematiek nogmaals onder de aandacht te brengen.

Dat verkrachtingen in India schering en inslag zijn, werd nog maar eens bevestigd toen enkele dagen geleden een non werd verkracht door een groep van minstens zes Indiase mannen. Eerder werd door de Indiase regering al een verbod opgelegd om een spraakmakende documentaire over de verkrachtingsproblematiek uit te zenden. Stof genoeg voor een rapnummer, dachten Pankhuri Awasthi en Uppekha.

De twee dames zijn niet te spreken over de gang van zaken, en willen door middel van hun rapnummer de actuele problematiek aanklagen. Onder de naam BomBaebs (beiden zijn afkomstig uit Bombay) rappen ze in een combinatie van Engels en Hindu en daarbij nemen ze geen blad voor de mond. “I’ll wear what I want / even if its mini / it’s only a dress / don’t for a second think it’s a yes.” Klare taal.

BRON: http://www.nina.be/nina/nl/10063/Body-mind/article/detail/2255031/2015/03/17/Indiase-vrouwen-rappen-tegen-verkrachtingen-Ik-draag-wat-ik-wil.dhtml

Als vrouw moet je kunnen dragen wat je wilt, en wat je draagt weet je vanuit jezelf of ze naar je kijken of niet. En kijken mag. Dat doen vrouwen ook naar mannen toe. Maar goed in dit land is het echt erg als je vrouw bent en op straat loopt. Verkrachting groepsverkrachting tot moord hier gebeurd het allemaal. En dan is het ergens normaal de vrouwen van alles proberen om te laten zien dat ze ook mens zijn en niet moeten aangeraakt worden.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM