Brit werd mishandeld door zijn vrouw: “Ik schaam me niet”

De pijn die de Brit Ken Gregory doorstond was ondraaglijk. Zijn vrouw gooide in maart vorig jaar van achteren kokend water over zijn hoofd. Hij hield er tweede- en derdegraads brandwonden aan over. 14 procent van zijn lichaam is verbrand.

De 65-jarige Ken schaamt zich niet voor het feit dat zijn eigen vrouw hem zo heeft toegetakeld. In tegendeel: hij wil dat mannelijke slachtoffers van huiselijk geweld net zo open zijn over hun ervaringen als hij. Met als doel om het stigma uit de wereld te helpen dat mannen niet mishandeld kunnen worden door hun eigen vrouw.

“Als je als man niet bepaald klein bent, heerst vaak de gedachte dat je geen slachtoffer kunt zijn van huiselijk geweld”, zegt Ken tegen de BBC. Na een ruzie waarin Ken en zijn vrouw Teresa (60) besloten te gaan scheiden, liep Teresa naar de keuken om thee te halen. Ze kwam terug met een kan kokend water.

Ondraaglijk
Terwijl Ken met zijn rug naar haar toe stond, goot Teresa het hete water over hem. “Alsjeblieft”, zei ze. “De pijn was ondraaglijk. Ik had nog nooit zoiets gevoeld”, zegt Ken over het incident.

Een paar weken ervoor moest Ken ook al behandeld worden voor brandwonden die hij opliep in zijn slaap. Zijn vrouw gooide toen thee over hem. Inmiddels is Teresa zijn ex-vrouw, en binnenkort moet ze voor de rechter verschijnen.

“Voor mishandelde mannen geldt dezelfde boodschap als voor vrouwen”, zegt Ken. “Wees niet bang, je hoeft het niet te pikken.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2251122/2015/03/13/Brit-werd-mishandeld-door-zijn-vrouw-Ik-schaam-me-niet.dhtml

Durf er als man mee naar buiten te komen. Denk niet dat je een zwak iemand bent. Wees niet bang om het te laten horen. Op een moment zoals bij deze persoon dat men overgoten wordt met kokend water dat toch blijvende schade aanricht zowel lichamelijk als geestelijk. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM