Kwetsbaarheid in al haar kracht

 
Kwetsbaarheid in al haar kracht
Kwetsbaarheid. Het woord klinkt fragiel en helemaal niet stoer. Ben het hier niet mee eens. Kwetsbaarheid is juist hartstikke stoer! Laat jezelf maar zien. Je ware jij!

We zijn allemaal mens. We hebben allemaal onze eigen gevoelens en emoties. Deze grens is bij iedereen anders. Het is ook afhankelijk van je gevoel en stemming op een bepaald moment. En waarom mogen we alleen onze blije emoties laten zien? Waarom mogen we wel lachen en blij zijn. Waarom hebben we toch zoveel moeite als de tranen achter onze ogen branden. Schamen we ons hiervoor. We vechten hiertegen als een malle. We slikken de tranen weg met als gevolg dat de brok in de keel alsmaar groter wordt. Waarom voelen we ons kleinzerig en zwak wanneer de tranen daadwerkelijk de overhand krijgen en je deze niet meer de baas bent. De meesten van ons zijn geen acteurs en kunnen niet huilen op commando. Dus die tranen, die zijn echt. En als iets echt is mag het er zijn. Je huilt toch niet voor niets? Je hebt immers een reden.

Waar komen die tranen vandaan? Het eerste dat we waarschijnlijk denken is verdriet. Ja, uiteraard. Maar waar ben je verdrietig om? Komt dit voort uit bijvoorbeeld een emotie als boosheid of onmacht? Deze emotie komt omdat je bent geraakt of iemand is over je grens gegaan. Het hoeft niet eens bewust te zijn gebeurd. Maar het ìs wel gebeurd.
De gevoelens die hierbij worden opgeroepen mogen er zijn. Praat erover. Deel het. Gedeelde smart is immers halve smart. Blijf er niet alleen mee zitten. Als de tranen achter je ogen branden, is dit geen probleem. De tranen die vloeien geven je ruimte. De ruimte die nodig is om alles te kunnen relativeren en weer verder te gaan.

Deze vorm van kwetsbaarheid is nodig om weer in je kracht te staan. Jezelf weer bij elkaar te vegen om als een sterker persoon weer verder te gaan. Weer te vechten voor jezelf. Kom maar op. Je mag kwetsbaar zijn. In al je kracht!

Geschreven door: Marleen www.missmarleen.nl

BRON: http://www.vriendinnenonline.nl/body-en-mind/kwetsbaarheid-in-al-haar-kracht

Het is prachtig geschreven en we mogen als mens ons ook eens kwetsbaar opstellen onze emoties laten tonen. Dat hebben we ook nodig al is het voor een vrouw makkelijker als voor een man. De man denkt nog altijd het sterkste geslacht te zijn en dat emoties niet mogen, of niet zichtbaar mogen zijn. Toch kan het heel goed voelen als ze eruit zijn. Het geeft een opluchting.
Juist is het voor jezelf bij wie je kwetsbaarheid kan laten tonen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM