Waarom je teen stoten zo verschrikkelijk pijnlijk is

Je teen stoten: het moet een van de meest pijnlijkste dingen ter wereld zijn. We staan dan allemaal op één been te hinken, klemmen onze handen rond onze voet en denken even dat we gaan sterven. Maar waarom doen die kleine ledematen zo verschrikkelijk veel pijn?

Geloof het of niet, maar Chris Geiser, professor bewegingswetenschappen aan de College of Health Sciences in Milwaukee, heeft onderzoek verricht naar de link tussen tenen en pijnprikkels. En hij heeft ook een biologische verklaring gevonden voor dit fenomeen.

Volgens Geiser vormen onze vingers en tenen als het ware een ‘interface’ die ons in contact brengt met de wereld. Ze moeten ons waarschuwen als iets te warm is, te scherp, te glad of gevaarlijk op een andere manier. “Daarom zitten ze tjokvol zenuwuiteinden om ze heel gevoelig te maken.” Daarnaast bevatten onze tenen weinig vet- of spierweefsel, waardoor die zenuwuiteinden heel dicht aan de oppervlakte zitten. “De kracht van de botsing wordt dus volledig geabsorbeerd door de huid en het bot, en dat voel je natuurlijk.”

Maar ook Darwins evolutietheorie zit er volgens Geiser voor iets tussen: “Beschermend schoeisel en antibiotica zijn vrij recente uitvindingen. In de tijden daarvoor kon een wonde aan de tenen al snel infecteren en zelfs tot de dood leiden. Mensen met supergevoelige tenen waren veel voorzichtiger en hadden dus een evolutionair voordeel. Dat merken we vandaag de dag nog.” Voila, dat weten we ook weeral.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/150/Pijn/article/detail/2248430/2015/03/11/Waarom-je-teen-stoten-zo-verschrikkelijk-pijnlijk-is.dhtml

het pijnlijkste wat je kan overkomen. En de emoties die los kunnen barsten van huilen tot boosheid. En die boosheid uit je dan nog meestal tegen de persoon die erbij is.
Je voeten en tenen zitten dan ook vol met kleine zenuwtjes die op zo een moment hard geprikkeld worden.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertentie