WIJ ALS VOLWASSENEN KUNNEN NOG HEEL WAT LEREN VAN ONZE KINDEREN

16 dingen die we van kinderen kunnen leren

Nu we zelf onze belasting moeten regelen, is onze kindertijd ineens één groot, zwart gat. Zonder doodsangsten van klimrekken springen? Dromen van grootse, onmogelijke dingen? Van kinderen kunnen we meer leren dan je denkt!

Niets zo confronterend als een goudeerlijke kleuter (“jij bent pas écht oud!”). Toch hebben we aan hun kinderlijke wijsheid meer dan aan menig zelfhulpboek van Dr. Phil! De jeugd van tegenwoordig…

Geen angst
Een glijbaan die je drie meter steil naar beneden laat kletteren? Jij pist al in je broek als je de snelweg oprijdt. Waar is die fearless jij gebleven? Bedenk net als een kind niet wat er fout kan gaan, maar ga er gewoon blanco in. Hoogstens gaat het invoegen fout.

Nieuwsgierig zijn
Tja, de nieuwsgierigheidsknop staat, behalve op Facebook, allang uit. Zonde, want ook al hoef je niet overal je neus in te steken, een beetje nieuwsgierigheid daagt je juist uit om dingen door een andere bril te zien.

Vragen stellen
Waaro-hom? Jij bent inmiddels al ruim in de daarom-fase en het interesseert je eigenlijk meer met wie Gordon nu weer is vreemdgegaan. Maar met een beetje gezond vragen stellen, is niks mis. Je wordt er juist slimmer van! Hoe meer je weet…

Laten zien wat je voelt
Dat masker kun je, naarmate je ouder wordt, iets te makkelijk opzetten. Sinds wanneer mag je eigenlijk niet meer laten zien dat je je kut voelt of juist hysterisch blij? Oprechte emotie maakt je menselijk en dat durven laten zien vraagt lef.

De waarheid spreken
Tegen je moeder kon je vroeger niet liegen, maar een leugentje om bestwil piept er nu ineens zo tussendoor. Wees gewoon eerlijk als je ergens geen zin in hebt of als je de schoenen van je BFF hebt gemold. Duurt het langst, zeggen ze.

Fantasie
Vroeger kon alles, tegenwoordig moet je van alles. Fantasie? Kennen we nie. Jammer, want ook al bestaan magic unicorns niet, van een beetje fantaseren worden we eigenlijk heel blij. Zeker op een grijze, saaie zaterdag.

Groot dromen
Piloot, danseres of gewoon beroemd. Kijk, die bucketlist hebben we, maar waar staan de grote dromen? Die reis naar Afrika of eindelijk je baan opzeggen omdat je dierenstylist wilt worden. Why not?

Geen zorgen
Het is eigenlijk bijna onmogelijk, maar als we zouden optellen hoe vaak we ons wel niet zorgen maken… Vaak om dingen waar we toch niets aan kunnen veranderen. Kinderen leggen het naast zich neer onder het mom van ‘we zien wel’. Laten we dat ook eens doen.

Openstaan voor nieuwe dingen
Alles wat we niet kennen is eng, maar als kind wist je nog minder dan nu en het is toch aardig goed gekomen met je. Sta open voor nieuwe dingen, doe het eens anders en dan gebeuren er vast heel mooie dingen.

Nooit opgeven
Kinderen geven niet zo snel op. Ooit een kind gezien wat niet honderd keer onderuit ging op een fiets zonder wieltjes? Precies. Dus als je die promotie wilt, geef niet op. Ziet de liefde van je leven je niet staan? Blijf hem mee uit vragen. De aanhouder wint.

Anders durven zijn dan de rest
Jezelf voor schut zetten door luidkeels mee te blèren met Taylor Swift of toch die gifgroene fabulous rok dragen. Anders zijn, daar dacht je voor je pubertijd niet over na. Waarom nu wel? Lekker boeien toch?

Lekker spontaan
Zin in een ijsje? Wil je ineens kort haar? (Slechte) keuzes moet je gewoon maken. Als je overal te veel over nadenkt, gaat de spontaniteit er een beetje vanaf.

Creatief en actief zijn
Vingerverven en over hekken klimmen, is misschien niet echt je ding als je de twintig bent gepasseerd, maar een beetje doelloos knutselen of lekker rennen en vliegen in het bos kan echt een verademing zijn. Spelen is zo leuk, zeker als je je vriendinnen meesleurt.

Altijd vrienden maken
Onze collega’s zijn onze concurrenten, vriendinnen frenemies en onbekenden bij de bushalte begroeten we vaak niet eens. Vrienden voor het leven hoef je nou ook weer niet te maken, maar met vriendelijk zijn bereik je veel meer. Put on that smile!

Vragen als je iets wilt
Verdorie, je wilt gewoon een aardbeienlimo. Goed, daar ben je inmiddels wel overheen gegroeid, alleen je doet er niemand kwaad mee om eerlijk te zeggen wat je wilt. Lekker duidelijk en geen moeilijk gekronkel.

In het moment leven
Jezelf over de kleinste dingen verwonderen, je doet het nu je ‘later groot bent’ eigenlijk bijna nooit meer. Sta eens stil bij wat je doet at the moment en denk niet te veel na over later. Dan zie je al die mooie dingen om je heen niet meer.

Kinderen leren van hun ouders of van andere volwassenen. Maar ook wij volwassenen kunnen eigenlijk heel wat leren van ons kind of kinderen. Omdat ze eigenlijk nog niet echt problemen kennen gaan zo vaak anders het leven zien. Doordat zijn ze heel fantasierijk en hebben ze op momenten geen angst. Dat wij als volwassenen al veel minder doen en wij toch met meer angsten zitten op momenten. Doordat het hun fase van leerproces is ontdekken ze nog heel veel. En stel de vraag nu eens aan jezelf ontdek jij nog iets op een dag?

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

deniseblogt

Blogs over van alles en nog wat

Leven met Endo

Laten we samen endometriose overwinnen

Pensieri Parole e Poesie

Sono una donna libera. Nel mio blog farete un viaggio lungo e profondo nei pensieri della mente del cuore e dell anima.

zinderen

op weg naar authentiek leven

Nadia wandelt

Wandelblog

Tiernnadrui

Dans in de regen

Myrela

Art, health, civilizations, photography, nature, books, recipes, etc.

Levenslange blog

levenslessen

Tistje

ervaringsblog autisme sinds 2008

Yab Yum

Yab Yum

Vreemde avonturen in een klein dorpje

Met Nonkel Juul, Bieke en tal van anderen

MyView_Point

Right <> correct of the center

Bio-Blogger

Bio-Blogger is an excellent source for collaborations and to explore your businesses & talents.

Regenboogbui

~ Leren, creëren, inspireren ~

saania2806.wordpress.com/

Philosophy is all about being curious, asking basic questions. And it can be fun!

newtoneapblog

A Discarded Plant

Inhale Peace; Exhale Love. Joy will Follow! - RUELHA

As long as there's breath, there will always be HOPE because nothing is pre-written and nothing cannot be re-written!

Looking for cbd supplements?🌿

HEMP up your life! The power of nature🌿

YOUNGREBEL

Blog about life, positivity, selfcare, food and beauty.

Chateau Cherie

Exposing Bullies and Liberating Targets to Make The World a Safer Place for All

bewustZijnenzo

Magazine: Inspiratie voor een gezond gelukkig en bewust leven

Beaunino loopt de Camino

‘Gewoon doorlopen!’

Blog with Shreya

A walk through the blues of life!

Soni's thoughts

No Fear, Express dear

Ka Sry mala & INZICHT makerij

Inzicht in je eigen licht.

panono panono

STAP VOOR STAP OP ONTDEKKING

Unlocking The Hidden Me

Tranquil notions, melange of sterile musings & a pinch of salt

My experience

#Rehana's 🔥🔥🔥🦋🦋motivational thoughts

%d bloggers liken dit: