Waarom warm water met citroen en honing een plek verdient in je ochtendritueel

© Shutterstock.

’s Ochtends een glas warm water met citroen en honing drinken wordt vaak aangeraden om af te vallen. Maar wist je dat dit ritueel nog veel meer voordelen heeft? Wij zetten ze voor jou op een rij.

1. Vlot verteren kan je leren

Citroen stimuleert je lever om meer gal te produceren, zodat je gemakkelijker vetten kan verteren. Bovendien rekent het zuur af met opgestapelde gifstoffen. Ook honing heeft een ontgiftende werking en is tegelijk een ideaal antibacterieel middel dat infecties helpt te verslaan.

2. Weg met dat opgeblazen gevoel

Door gifstoffen op te stapelen in je lichaam, kan je last krijgen van een opgeblazen gevoel. Warm water met citroen en honing zuivert het lichaam (en vooral de dikke darm) van dat gif, zodat alles weer gesmeerd loopt.

3. Hallo, toiletpot

Dat laatste mag je letterlijk opvatten, want dit drankje werkt ook tegen constipatie. Het stimuleert de darmen en injecteert vocht in droge stoelgang.

4. Onderhoudsbeurt voor het lymfenstelsel

Een gedehydrateerd lymfenstelsel is een van de grootste veroorzakers van ziektes. Je voelt je er vermoeid door, slaapt minder goed en je bloeddruk kan eronder lijden. Dit mengsel hydrateert niet alleen je hele systeem, maar verbetert ook je weerstand.

5. Instant energie

We herhalen het graag nog een keer: warm water met citroen en honing hydrateert en hydratatie staat gelijk aan energie. Bovendien is de geur van citroen en gember een natuurlijke ontstresser en opkikker.

6. Propere urinewegen

Honing heeft sterke antibacteriële eigenschappen. Gecombineerd met water en citroen – allebei urineafdrijvende stoffen – vormt dit het beste middel om je urinewegen een grondige schoonmaakbeurt te geven.

7. Het verbetert de mondhygiëne

De zuren in citroen en de ontsmettende stoffen in honing helpen een slechte adem te counteren. Het goedje laat ook dat witte laagje op je tong, dat bestaat uit bacteriën en voedselresten en je dus een onwelriekende adem oplevert, smelten als sneeuw voor de zon.

8. Stralende huid

Citroen stimuleert je lever om meer gal te produceren, zodat je gemakkelijker vetten kan verteren. © Shutterstock.

Het reinigende effect van dit drankje beperkt zich niet tot de binnenkant van je lichaam, ook je huid krijgt er een opkikker van. Dat komt door het zuiverende effect op je bloed en de herstellende en collageen boostende eigenschappen.

Benieuwd geworden door al deze voordelen? Do try this at home! Neem een groot glas warm water, roer er het sap van een halve citroen en een theelepel honing door en drink onmiddelllijk op. Extra tip: drink het eerste uur nadien geen koffie of thee.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2245596/2015/03/10/Waarom-warm-water-met-citroen-en-honing-een-plek-verdient-in-je-ochtendritueel.dhtml

Water met citroen ’s morgens is eigenlijk het beste dat je kan nemen. Het zit vol vitamine maar ook zal het ten goede komen aan maag en darmen. Ook zuiver je zo bepaalde organen dat ook weer op termijn voelbaar zal zijn.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM