Esther (37) heeft getatoeëerde tepels: ‘Ik ben af’

Op haar 28ste kreeg Esther borstkanker. Beide borsten werden afgezet. Haar nieuwe borsten kregen een getatoeëerde tepel. Maar die vervaagden en ik vond ze sowieso niet heel mooi. Nu heeft Esther 3D-tepels. 

Wie kan dit?
De 3D-tepels zijn ook getatoeëerd, maar dan door een echte prof: goed dus. Via een vriendin kwam Esther, moeder van twee kinderen en juf op een basisschool, terecht bij tattooshop Salon Serpent Tattoo in Amsterdam. Een vriendin kwam daar voor ‘gewone tatoeages’ en had gevraagd of de tatoeëerder iemand kent die 3D-tepels kon maken. Daarop antwoordde tattoo artist Angelique Houtkamp: Nee, maar ik weet zeker dat ik dat zelf heel mooi kan.

Kleuren mengen
Esther zocht op internet naar tepels die ze mooi vond, als voorbeeld voor Angelique. Dat zij geen ervaring had in het tatoeëren van tepels, vond Esther geen probleem. Ook Angelique maakte zich geen zorgen. Ik tatoeëer al zestien jaar en ik schilder ook. Het is gewoon een kwestie van goed schaduw- en hooglichtwerk, die techniek is vrij basic voor iedereen die tekent of schildert. Het belangrijkste is het vinden van de juiste kleur. Van tevoren ben ik minstens een uur bezig geweest met kleuren mengen, ik heb vijf verschillende gebruikt, zegt Angelique.

Duurder in ziekenhuis
Sinds de herfst heeft Esther, na slechts één sessie van ongeveer twintig minuten en een check-up, nieuwe tepels. Het resultaat is verbluffend, ze zien er levensecht uit. Op de plekken waar ik ooit echte tepels had, waarmee ik mijn dochter nog gevoed heb, de plekken die leeg en vervaagd waren, daar zitten nu weer tepels. Ik ben af, zegt ze. Ze wil dat meer vrouwen met borstkanker weten dat dit mogelijk is. In het ziekenhuis duren de sessies minstens een uur en betaal je er zo’n 1700 euro voor, als je ze wil laten bijwerken. Alleen de eerste keer wordt vergoed. Bij Angelique kostte het 400 euro.

Iemand heel maken
Inmiddels is Angelique al benaderd door meer vrouwen die borstkanker hebben gehad. Ik vind het heel erg leuk om te doen. Meestal nemen mensen een tatoeage voor de lol, zegt ze. Maar in dit geval kan ik iemand weer heel maken.

BRON: http://www.lindanieuws.nl/nieuws/esther-37-heeft-getatoeeerde-tepels-ik-ben-af/

Je wordt geconfronteerd met de ziekte en dan wil je alles ervoor over hebben om terug als vrouw naar buiten te komen. Al is het misschien een klein detail maar voor heel wat vrouwen van groot belang.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM