Indiase televisiezender protesteert tegen verbod op documentaire over groepsverkrachting

Een groot Indiaas televisienetwerk heeft de programmering zondagavond even stopgezet uit protest tegen het verbod om een documentaire uit te zenden over een groepsverkrachting in New Delhi in 2012. De Indiase zender NDTV zou normaal zondag, op de Internationale Vrouwendag, de documentaire “India’s Daughters” van de Britse filmmaker Leslee Udwin uitzenden.

De regering legde een verbod op de documentaire op, omdat die laakbare uitlatingen over vrouwen door een veroordeelde verkrachter en twee advocaten zou bevatten. In plaats van een ander programma uit te zenden, toonde NDTV een zwart scherm met de titel van de film, op het ogenblik de documentaire zou zijn uitgezonden.

“We zullen niet roepen, maar we zullen gehoord worden”, zei de redactionele directeur van NDTV, Sonia Singh, in een tweet. Ondanks het verbod konden honderdduizenden mensen de documentaire online bekijken.

Volgens hooggeplaatste ministers is de film een samenzwering om India in diskrediet te brengen. Udwin beschuldigde New Delhi er dan weer van vrije meningsuiting aan banden te proberen leggen.

Hoewel India strengere wetten invoerde na de verkrachting van een studente in december 2012, blijft seksueel geweld wijdverbreid in India.

BRON: http://www.vandaag.be/buitenland/158254_indiase-televisiezender-protesteert-tegen-verbod-op-documentaire-over-groepsverkrachting.html

Wat ik erg vind is dat ze er bijna niets kunnen aan doen. En dat het maar blijft duren de verkrachtingen. Hier moet toch een oplossing voor te vinden zijn.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM