Pas op voor Boeddha

Pas op voor Boeddha

Met z’n zachtmoedige gezicht, lange oorlellen en besmuikte lachje, staat Boeddha voor medeleven en verlichting. Maar doe je Boeddha ‘iets aan’, dan beland je zo in de bak. 

Dat overkwam de Nieuw-Zeelander Phil. Sinds december zit hij in de gevangenis in Yangon.

Boeddha met koptelefoon
Phil’s misdaad? Hij zette een foto van Boeddha met een koptelefoon op Facebook. Samen met Nederlandse collega Sam opende Phil een bar. Op Facebook kondigde hij een feestje aan, met een foto van een lachende, naar muziek luisterende Boeddha. Een groep extremistische monniken (ja echt, al lijkt het een contradictio in terminis) vond dit beledigend en Phil werd gearresteerd. Het feest werd later in de lokale kranten a cheap drinking night genoemd.

Geen bezoek
Je zult begrijpen dat een verblijf in de gevangenis in Myanmar geen schoolreisje is. Phil kon geen advocaat krijgen, mocht geen bezoek ontvangen, en draagt drie maanden later nog dezelfde kleren als in december.

Boeddha-regels
In veel Aziatische landen kun je maar beter oppassen voor Boeddha. Kom niet met blote armen of benen bij een boeddhabeeld. Wel op blote voeten, maar nóóit met je voetzolen naar Boeddha wijzen. Je mag ook niet hoger staan. Geen gekke selfies met Boeddha, alsjeblieft. En al helemaal nooit op z’n schoot gaan zitten. Boeddhatattoo’s kun je ook maar beter onder je shirt houden.

Persoonlijk denk ik dat Boeddha wel iets anders aan z’n kop heeft, dan zich zorgen te maken om een koptelefoon. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

BRON: http://www.lindanieuws.nl/snacks/pas-op-voor-boeddha/

Respecteer altijd de religies en men zal geen problemen kennen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM