Zo word ook jij blij met je lijf!

© thinkstock.

In de strijd om de perfecte maten, worden we al snel onze eigen grootste vijand. Weinig vrouwen kunnen en durven dan ook te zeggen dat ze blij zijn met hun lijf. Daar hopen wij met deze tips verandering in te brengen!

Doorprik schone schijn
Enkel de hoogtepunten van ons leven tonen op Facebook, Instagram of Twitter: daar zijn we pro’s in geworden. Bovendien ziet alles er onder de juiste filter veel beter uit. Prima, maar vergeet niet dat de realiteit vaak afwijkt van wat je te zien krijgt.

Mooi rechtop
Je moeder had gelijk: doorgezakt zitten en de schouders laten hangen, dat is nergens goed voor. Een flinke houding geeft niet alleen je zelfvertrouwen een boost, ook je humeur vaart er wel bij. Vanaf nu dus borst vooruit en kin omhoog!

Een goede vriendin, ook voor jezelf
Goede vriendinnen kunnen luisteren, brengen je aan het lachen en vergroten je zelfvertrouwen. Ook de relatie met jezelf verdient voldoende aandacht. Ben je weer eens te hard voor je eigen lichaam? Beeld je dan in dat je het spiegelbeeld van een vriendin bekijkt en wees net zo lief voor jezelf als je voor haar zou zijn.

Dump de weegschaal
Jojoërs hebben vaak een ongezonde relatie met de weegschaal. Niet alleen hun humeur hangt af van die dagelijkse weegsessies, dat ene pondje meer of minder bepaalt meteen ook hun eigenwaarde. Terwijl het natuurlijk om een simpel getal gaat. Je goed voelen in je vel is immers veel belangrijker voor je uitstraling dan dat gedroomde maatje 36.

Stap voor stap
Wil jij in 2015 van fervente bankhanger en fastfoodfanaat veranderen in een energiek fitnesskonijn dat leeft op rauwkost? Maak de overgang niet al te bruusk. Neem bijvoorbeeld eerst je eetpatroon onder handen en bouw daarna langzaam wat lichaamsbeweging in. Zo kan je de eerste maand extra groenten en fruit op het menu zetten en vervolgens telkens op zoek gaan naar nieuwe, haalbare uitdagingen.

‘The lotion challenge’
We dagen je uit om dagelijks het lichaamsdeel waar je het minst dol op bent liefdevol in te smeren met een crème. Besteed vanaf nu tijd aan de billen, armen of buik die je doorgaans negeert en veilig verstopt onder je kleren. Bouw langzaam op tot je twee minuten per dag blijft wrijven en hou vol tot de tube helemaal leeg is. We beloven geen strakkere dijen, wel minder angst of afkeer voor je eigen – onbeminde – lichaam.

Lofzang
Wuif jij complimenten van manlief, collega’s en vriendinnen altijd weg? Probeer dan in het vervolg met een simpele ‘Dank je wel’ te reageren, in plaats van de pluim op je hoed meteen onderuit te halen en te counteren met negatieve praat.

Actie!
Heel wat mensen beschouwen sport nog als een lastige klus. Ga daarom op zoek naar een bewegingsvorm waar je echt van kan genieten en beschouw het als een verwenmoment. Waarom introduceer je in je vriendenkring geen vast babbel- en wandeluurtje? Wedden dat het als snel je favoriete moment van de week wordt!

Knikkebollen
Jaknikkers, daar heeft niemand wat aan. Al bewijst de Ohio State University dat knikken terwijl je praat, wel een opsteker is voor je zelfvertrouwen. De studie omschrijft het als een vorm van zelfbevestiging, waarmee je bovendien ook op anderen een betere indruk maakt.

Yoga
Vrouwen die aan yoga doen, zijn gemiddeld twintig procent gelukkiger met hun lichaam dan dames die pakweg aerobics volgen. Dat toont een studie van de University of California aan. Tijdens een yogales leg je namelijk niet de nadruk op hoe je lichaam eruitziet, maar op hoe het aanvoelt. Tip: de apps Daily Yoga en Yogify helpen je gratis op weg.

Kiplekker
Voedingsmiddelen met een hoog tryptofaangehalte krikken het zelfvertrouwen op. Dat bewijst een Canadese studie. Het essentiële aminozuur stimuleert de aanmaak van het gelukshormoon serotonine dat we terugvinden in onder andere kip, kaas, noten en donkere chocolade. Klinkt verleidelijk niet? Beschouw lekker eten liever als brandstof dan als de grote vijand!

Masturberen
Voel jij je sexy als je stress hebt? Dat dachten we al. Gelukkig bestaat er een makkelijke en leuke oplossing. Van een stevige vrijpartij op tijd en stond – en daar horen ook solosessies bij – word je vrolijk én het stimuleert je zelfvertrouwen. Alsof je een excuus nodig had …

Frisse start
Iedereen heeft weleens een dag waarop ze minder goed in haar vel zit. Een laagje make-up kan helpen, maar wij pleiten liever voor een goede verzorging. Borstel je hele lichaam voor je onder de douche duikt, scrub je benen en verwijder overtollige haartjes. Breng een maskertje aan en verzorg je nagels. Schraap je tong, poets en flos. Hul je lijf tot slot in een lekker geurende crème, en je voelt je meteen stukken beter.

De naakte waarheid
Wie niet goed in haar vel zit, wikkelt zich het liefste in zo veel mogelijk laagjes kleding. Probeer die drang tegen te gaan en begin bijvoorbeeld met naakte nachten. Hoe vaker je jezelf helemaal te zien krijgt, hoe comfortabeler het zal voelen. Bovendien komt het je nachtrust en je seksleven ten goede.

Omarm imperfectie
Imperfectie belooft in 2015 een echte trend te worden. En dat is goed nieuws, want kleine onvolmaaktheden maken je net uniek en interessant. Bovendien is genieten van vooruitgang vaak veel fijner dan streven naar perfectie. Sla jezelf dus niet meteen voor het hoofd als je ondanks goeie voornemens zwicht voor een lekker aperitief. Geniet er met volle teugen van en start de volgende dag gewoon met een gezond ontbijt.

En dans
Door ermee te schudden zal je kont niet alleen strakker worden, dansen kan ook je lichaamsbeeld en je stemming verbeteren. Iers onderzoek toont aan dat mensen met overgewicht die elke week twee uur dansen, beter in hun vel zitten. Dat ook je stemming ervan opknapt, is natuurlijk mooi meegenomen.

Zzz …
Maak van een goeie nachtrust een prioriteit. Niet alleen je optimisme lijdt onder een slaaptekort, ook je eetgewoontes gaan erop achteruit. Na een korte nacht, kiezen we vaak ongewild voor grotere porties, die ons dan met een schuldgevoel opzadelen.

Mantra’s
Je bent goed genoeg. En positieve gedachten zullen je helpen om dat te beseffen. Herhaal geregeld dat je mooi en uniek bent. Zeg tegen jezelf dat je van je lichaam houdt en het respecteert. Dat mag hardop voor de spiegel, maar kan evengoed in alle stilte net voor het slapengaan of snel even tussendoor.

Slippertje
Investeer in degelijke en verleidelijke lingerie. Ondersteun je zelfbeeld met een stevige beha, een kanten string of een sexy slip. Vraag voor een keer niet naar de mening van je man, maar koop het mooie setje echt voor jezelf. Niemand hoeft het te zien, zolang jij het maar weet.

Kostbaar instrument
Is je kont – naar jouw goesting – iets te rond en vind je dat buikje ook maar niks? Verleg dan de focus en bedenk even wat je lijf allemaal mogelijk maakt. Geef jij je lichaam niet altijd een vijfsterrenbehandeling, maar kan je wel werken, vrijen en fietsen? Dan kunnen je negativiteit en je onzekerheid maar beter plaats maken voor dankbaarheid.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/647/Blijdschap/article/detail/2238635/2015/03/03/Zo-word-ook-jij-blij-met-je-lijf-.dhtml

De ene bekijkt zijn lichaam als een werkinstrument de ander als iets speciaals nog andere zien niet de persoon die ze willen zijn. Ze zijn niet blij met hun lichaam. Al is het uniek en mooi ze willen het niet inzien. En toch als je blij wordt van je lichaam heb je veel meer zelfvertrouwen en zal je zelfbeeld veel sterker zijn. Dat maakt je weer sterk in het sociaal leven. Dus heb je misschien iets gehad aan deze tekst. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM