Dit doet Twitter vanaf nu om online pesten harder aan te pakken

© Shutterstock.

Twitter neemt extra maatregelen om online pesten tegen te gaan. Zo heeft het bedrijf haar gebruiksvoorwaarden strenger gemaakt en extra mensen aangenomen om ongepaste tweets in de gaten te houden.

‘Twitter suckt al jaren in het omgaan met misbruik en pestkoppen.’ Met deze uitspraak bevestigde Twitter CEO Dick Costolo in januari de slechte reputatie van het bedrijf als het aankomt op het aanpakken van online pesterijen.

In december al maakte Twitter bekend dat het pesterijen véél harder wil aanpakken en in een blogpost van eind vorige week maakt het bedrijf de twee belangrijkste steunpilaren van haar vernieuwde anti-pestplan bekend.

Stap één: het verdrievoudigen van het personeel dat ongepaste tweets in de gaten houdt. Twitter maakt zich sterk dat het dankzij dit nieuwe team maar liefst vijf (!) keer zoveel klachten kan aanpakken als vroeger. Stap twee: nieuwe en véél strengere regels als het gaat over wat kan en wat niet kan op de sociale netwerksite. Dankzij deze nieuwe gebruiksvoorwaarden worden gebruikers beschermd tegen misdrijven als het lekken van privé-info en het stelen van iemands identiteit.

‘De veiligheid van onze gebruikers is extreem belangrijk voor ons en we zullen hard blijven werken om ze veilig te stellen’, klinkt het nog.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/395/Pesten/article/detail/2237025/2015/03/02/Dit-doet-Twitter-vanaf-nu-om-online-pesten-harder-aan-te-pakken.dhtml

Of ze dit echt kunnen tegen gaan. Het teken dat het er is kan al helpen natuurlijk.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM