Slachtoffer van aanranding? Bijt (letterlijk) van je af!

© Shutterstock.

Moeilijk te voorspellen hoe je reageert als je in een aanrandings- of verkrachtingsnachtmerrie terechtkomt. Maar gesteld dat de paniekerige adrenalineboost je helder van geest maakt: zo verdedig je jezelf én verzamel je genoeg DNA om die brute aanvaller achter de tralies te krijgen.

Begin februari kon je hier lezen hoe de jonge vrouw Adele Barber een stuk van de tong van haar aanrander beet om DNA te verzamelen voor het onderzoek. Zo ver wil je misschien niet gaan, maar er zijn genoeg efficiënte aanvalstactieken die ook het nodige genetische materiaal opleveren.

Krabben
David Morrison, hoofdinstructeur bij een zelfverdedigingsgroep voor vrouwen, adviseert om je aanvaller zoveel mogelijk te krabben. “Zo krijg je kleine stukjes huid onder je nagels, die gebruikt kunnen worden om het DNA te analyseren. Hetzelfde effect kan bereikt worden door stevig aan het haar van de aanrander te trekken. Plukken haar werken net zo goed voor een DNA-analyse.”

Vecht terug
Het klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar zoveel mogelijk terug stampen, krabben en bijten kan goed werken om je aanvaller af te schrikken. Morrison: “Je wil de aanrander de zin doen verliezen om jou aan te vallen. En dat kan door hem te laten merken dat je geen kwetsbaar doel bent. Ookal denk of weet je fysiek niet sterk genoeg te zijn, slaan, schoppen en duwen kunnen toch je aanrander op een afstand houden. Zo word je een minder aanlokkelijk doelwit voor de aanvaller, en zinkt de moed hem in de schoenen.” Ook proberen om zo zelfzeker mogelijk over te komen kan zo’n effect teweeg brengen. Wie daarentegen in elkaar duikt, is makkelijker een vogel voor de kat.

Stop je vingers in zijn ogen
Joe Ambrofino, die lessen Krav Mag-zelfverdediging geeft, raadt aan om bij aanvallen waarbij het gezicht van belager dichtbij het jouwe komt, te proberen om je vingers in diens ogen te duwen. Met je duimen recht en krachtig op zijn oogballen duwen, kan heel pijnlijk en dus efficiënt zijn.

Afstand houden
Ambrofino: “Basisregel: probeer de belager zo ver mogelijk van je af te houden. “Gebruik je benen om hem in zijn liezen of knieën te stampen. Pas als dat niet lukt, kan je zijn ogen proberen aanvallen en beginnen krabben.”

Bijt in zijn oren
Eentje voor de durvers, zoals Adele Barber: een stevige beet in het oor van de aanvaller. Een zelfverdedigingsinstructeur legt uit: “Als je de kans krijgt en je durft, kan je zelfs een stukje van zijn oor afbijten. Bijt zo hard mogelijk in zijn oor, en beweeg met je hoofd snel van links naar rechts als een hond.” Behalve een snijdende pijn bij je aanvaller, kan dat ook een cruciaal stukje DNA opleveren.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/11/Psychologie/article/detail/2230078/2015/02/24/Slachtoffer-van-aanranding-Bijt-letterlijk-van-je-af-.dhtml

Het is allemaal mooi in woorden maar sta er maar eens voor. Ik kan je verzekeren dat je de eerste momenten zal verstijven dat je niet echt iets kan doen. Eerst zal er een paniek angstaanval over je heen komen als je die onder controle kan houden dan kan je gaan proberen te verdedigingen. Je moet rekenen dat zo een aanval ongeveer 3 seconde tot enkele minuten duren kan, en in gevoel kan dit aanvoelen als intens lang. Je zal merken dat op een moment een vechtlust komt dat is de adrenaline die door je lichaam raast. Op dat moment kan de dader al heel ver met je zijn, maar ook kan je dan proberen om de bovenste dingen te gaan doen. Het makkelijkste is stampen blijven stampen in het wilde weg. Ook proberen van te blijven roepen, alhoewel dat de dader soms rake klappen kan uitdelen want hij is maar op een ding uit. Je lichaam.
Daarom is het soms verstandig om enkele verdedigingslessen te volgen zodat je weet wat je kan doen. Maar nogmaals je weet echt nooit hoe je zal reageren. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM