Anticonceptie uit de oude doos II

Louis-Léopold Boilly – Femme à Sa ToiletteDe effectieve anticonceptiemiddelen liggen vandaag voor het grijpen.

Vroeger was het echter niet zo gemakkelijk om zwangerschappen te voorkomen, en gingen mensen vaak over tot methodes die wij vandaag de dag als gek typeren.

Deze voorbehoedsmethodes werden ooit gebruikt, maar wij raden af om ermee op zeker te spelen……….

ZUREN IN DE VAGINA
In de Griekse oudheid en de Romeinse tijd ‘wasten’ vrouwen hun intieme delen met zure, bijtende vloeistoffen om de spermacellen te doden. Azijn, citroensap, zeewater… Alles wat ze maar konden vinden. Dat de spermacellen dat niet overleefden, kunnen we nog begrijpen. Maar of het ook gezond is voor je vagina…

VARKENSDARM
Verrassend genoeg bestonden condooms al voor latex ontdekt werd. Mannen gebruikten vanaf de 16e eeuw varkensingewanden als buffer. Ze waren zeer populair, ook omdat ze hergebruikt konden worden. Voor ieder gebruik werden ze in melk geweekt om microben te doden. Smakelijk!

HONINGTAMPON
In het oude Egypte was er al sprake van een rudimentaire tampon. Vrouwen weekten een stuk wol in acacia’s, dadels en honing en brachten de hele boel vervolgens in. Klinkt toch wat vies en slijmerig, als je het ons vraagt.

TESTIKELTHEE
Vrouwen in de Chinese oudheid geloofden dat de testikels van een bever hét anticonceptiemiddel bij uitstek waren. Dus trokken ze er thee van. Of ze de testikels ook zelf gingen oogsten, is niet bekend.

COCA COLA LIGHT
Vreemd genoeg was het tot voor kort populair om cola’s zonder suiker niet alleen te gebruiken om op te drinken, maar ook als voorbehoedsmiddel. Het goedje zou immers sperma vakkundig doden. Hoe vrouwen de plakboel in hun vagina kregen, is ons een raadsel.

HURK- & NIESMETHODE VROUWEN
De ‘hurk en nies’-oefening was in het oude Griekenland een van de favoriete methodes van dokters om lichaamssappen te verwijderen. Gewoon door de knieën gaan en eens flink niezen. Dat de succesratio niet al te hoog lag, hoeven we u waarschijnlijk niet te vertellen.

BRON: http://seks.blog.nl/voorlichting-anticonceptie/2015/02/22/anti-conceptie-uit-de-oude-doos

Al goed vrouwen dat je niet meer in deze oudheid leeft. Want als je het zowat leest dan is het toch beter om dagelijks een pilletje te slikken. Maar toch leuk hoe ze er vroeger mee omgingen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM