Open Vld wil ergste pesters tot drie jaar opsluiten

 
Carina Van Cauter © belga.

Open Vld heeft een voorstel om de huidige wet op pesten te verruimen. De partij wil de regelgeving moderniseren en het slachtoffer juridisch sterker maken, schrijven de kranten van Mediahuis.

Pesten op het werk is al sinds 2002 strafbaar. Maar, zeggen Kamerleden Carina Van Cauter en Sabien Lahaye-Battheu, auteurs van het wetsvoorstel: “Pesten komt steeds meer ook buiten de werkomgeving voor. De wetgever mag niet blind blijven voor die evolutie.” Het voorstel laat de ruimte om bijvoorbeeld cyberpesten strafbaar te maken. De liberalen willen dat ook de omgeving van het slachtoffer een klacht kan indienen tegen pesters, ook als het slachtoffer zelfdoding heeft gepleegd.

De straffen die Open Vld voorstelt, lopen op tot drie jaar cel en 6.000 euro boete voor de ergste gevallen. Volgens de indieners onderschrijven CD&V en N-VA de ‘geest’ van het voorstel. Open Vld benadrukt wel dat het voorstel enkel voor volwassenen opgaat.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2225462/2015/02/20/Open-Vld-wil-ergste-pesters-tot-drie-jaar-opsluiten.dhtml

Men spreekt dat het strafbaar is, maar het is voor de pester moeilijk om het naar buiten te brengen en dan nog eens geloofd te worden. Ook op wel argument gaat men de pester kunnen aanpakken. Ze doen het soms op slinkse wijze en dat maakt dat het moeilijk is om het te tonen dat het om pesterijen gaat.
Ook net zoals op de werkvloer of bij de jeugd in de scholen is het moeilijk om deze op heterdaad te betrappen. En dan nog wordt er soms gezegd het is maar om te plezieren niet waar. En wie geloven ze dan want de gepeste zal altijd ja zeggen, uit angst.
Of dat een opsluiting hier resultaat kan boeken heb ik mijn vraagtekens. Deze zal dan wel tot bezinning kunnen komen in de cel, maar eigenlijk zou men deze echt psychisch moeten gaan begeleiden. Er is altijd een oorzaak aan verbonden dat deze mensen andere pesten. Al is het met woorden al is het op het werk of in school. Woorden kunnen ook een grote impact hebben naar iemand dat ook als pestgedrag gezien kan worden.
Het zou niet mogen bestaan, maar mensen doen het soms (on)bewust.

EN DAN DE VRAAG WAT IS DE ERGSTE PESTERS AANPAKKEN!

En ze weten niet altijd welke invloed dat heeft op de ander die tot de wanhoopsdaad over kan gaan.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM