Gepeste jongen (13) uit Vlamertinge overlijdt na wanhoopsdaad

Volgens zijn moeder werd Lars door een tiental leerlingen gepest. “Ze volgden Lars tot bij de Chiro om daar hun ‘werk’ verder te zetten.”

Gisteravond is de 13-jarige Lars Declercq uit het West-Vlaamse Vlamertinge in het ziekenhuis van Ieper overleden. Zondagavond had de jongen een einde proberen maken aan zijn leven. Volgens zijn ouders werd Lars al geruime tijd gepest op zijn school, het VTI in Poperinge.

“De school heeft ons zo vaak een gesprek beloofd, maar er kwam nooit iets van in huis”, zegt de moeder van Lars in De Krant van West-Vlaanderen.Gevolgd tot bij de Chiro
“Wilde men de naam van de school niet besmeuren, omdat het niet de eerste zelfmoordpoging was van een leerling van het VTI? Lars werd door een tiental andere leerlingen gepest. Ze volgden mijn zoon zelfs tot bij de Chiro om daar hun ‘werk’ verder te zetten”.

“Maatschappelijk probleem”
Directeur Stefaan Gyssels van het VTI stelt dat zijn school niets te verwijten valt. “We waren op de hoogte van pestgedrag tegenover Lars en hadden hierover al gesprekken met de ouders. Net na de vakantie was er weer zo’n gesprek voorzien. Te laat. We blijven echter verder ijveren om het pesten buiten onze school te krijgen. Al is dit een maatschappelijk probleem dat zeker niet stopt aan de schoolpoort”.

Het parket heeft een onderzoek geopend naar de schoolomgeving van de jongen. Er zijn nog geen verdachten.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/1265/Onderwijs/article/detail/2224537/2015/02/19/Gepeste-jongen-13-uit-Vlamertinge-overlijdt-na-wanhoopsdaad.dhtml

De belangrijkste zin is. AL IS DIT EEN MAATSCHAPPELIJK PROBLEEM DAT ZEKER NIET STOPT AAN DE SCHOOLPOORT. Zo is het ook het gaat gewoon door. En ze weten niet echt hoe ze dan iemand tot een wanhoopsdaad laten overgaan. 
Echt ouders als je ermee geconfronteerd wordt en je kind durft het al te vertellen zoek hulp. Zeker en vast de zelfmoord lijn is een goede hulp. Ook deze sites kunnen nuttig zijn wil je verder met je kind gaan die geen verkeerde beslissingen gaat nemen. 
http://www.kieskleurtegenpesten.be/
http://www.tele-onthaal.be/nl/praten-over/pesten/?gclid=CLCIuby87sMCFSbJtAodFRkAQg
En steun je kind laat het kind voelen dat ze bij je terecht kunnen als ouder. En ga zeker niet zeggen wees strek of dergelijks daar druk je het kind mee weg. En soms heel ver.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertentie