Na de dood van hun kind rouwen ouders vaak de relatie uit elkaar

The-Disappearance-of-Eleanor-Rigby-posterHet ergste wat je kunt overkomen in het leven en in een relatie is het verliezen van een kind.

Niks grijpt zowel lichamelijk als geestelijk zo diep in.

Beide ouders zijn stuk en niet in alle gevallen loopt het rouwen synchroon of kunnen partners bij elkaar uithuilen.

Een grote groep van de getroffenen ziet ook nog eens het huwelijk stranden…

Dat is het thema van de film ‘The disappearance of Eleanor Rigby’.

In HIM volgen we het verhaal van vader Conor en in HER dat van moeder Eleanor.

James McAvoy & Jessica Chastain  spelen de hoofdrollen in deze bijzondere filmvertelling(en) over liefde en subjectieve waarheid.

De bedoeling van regisseur Ned Benson is dat je beide films achter elkaar gaat zien, zodat je belangrijke gebeurtenissen eerst door de ogen van de een en vervolgens door de ogen van de ander ziet.

Geert Hulselmans, rouwtherapeut, begeleider van praatgroepen bij de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) én ervaringsdeskundige  (hij verloor zijn 2-jarige zoon 20 jaar geleden) vindt de reacties van Eleanor & Conor erg realistisch, zegt hij vandaag in de Belgische krant De Standaard.

“Ik zie die verschillende manier van rouwen vaak in mijn praktijk. Er is niet per se een verschil tussen vrouwen en mannen in de manier waarop ze rouwen, maar er is wel een verschil in een vrouwelijke en een mannelijke manier van rouwen. Het vrouwelijke rouwen typeert zich door de wens om vaker en langer over het verlies te praten. Door de pijn ook vaker te gaan opzoeken. Terwijl het mannelijke rouwen zich uit in doen, bezig zijn, zich op het werk storten.”

Rouwdeskundige en professor Manu Keirse, die verschillende boeken over het thema schreef, benoemt het verschil tussen mannelijk en vrouwelijke rouw als ‘een intuïtieve versus een instrumentele manier van rouwen’. Het probleem met die tweespalt is dat het mannelijk rouwen minder zichtbaar is. En dat lijkt heel erg op onverschilligheid.

BRON: http://relatie.blog.nl/scheiden-lijden/2015/01/30/2-speelfilms-die-eigenlijk-1-zijn

Dit is het ergst wat je kan meemaken als ouder. En het gebeurd, hoe kom je zoiets te boven met je partner. Dat is soms heel moeilijk want ieder heeft zijn eigen proces om het te verwerken. En juist doordat kan er heel wat problemen in een relatie door ontstaan. Het meeste is dan onmacht en de vraag waarom. Ook mogen we niet vergeten dat bepaalde erover praten kunnen en dat andere er gelijk helemaal gesloten van worden.
Ook mensen die goed willen doen en de vraag stellen hoe is het nu met je kan gelijk heel wat emoties naar boven brengen. Soms is het goed om dan voor jezelf met iemand te gaan praten het te delen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM