Kankerpatiënte wil ziekte verslaan door gezond te leven

Een moeder van twee uit Groot-Brittannië, die al voor de derde keer tegen borstkanker vecht, heeft besloten de ziekte niet met medicijnen te bestrijden maar met een gezonde levensstijl. De 41-jarige Anne Pharo is sinds 2010 al twee keer behandeld voor borstkanker, onderging twee keer een mastectomie, in totaal zes chemokuren en vier weken van radiotherapie. Maar na de ziekte twee keer te hebben overwonnen, kreeg Anne in oktober vorig jaar opnieuw slechts nieuws: dokters bevestigden dat de kanker teruggekeerd was.

Pharo, die met haar twee kinderen in Portsmouth, in Groot-Brittannië woont, zegt volgens de Daily Mail: “Volgens mij genezen chemotherapie en radiotherapie kanker niet. Dat soort behandeling is slechts tijdelijk en de kanker keer na een paar jaar terug. Het werd bijna mijn dood en het was erg moeilijk voor mijn kinderen dus heb ik besloten mijn lichaam dat niet meer aan te doen.”

In plaats daarvan is Pharo beginnen lopen, heeft ze haar eetpatroon drastisch veranderd en koos ze voor zuurstoftherapie en homeopathie: “Ik ben vastbesloten om op deze manier te genezen.

“Andere manier van leven”
Toen Anne de eerste keer kanker kreeg, was ze doodsbang om haar kinderen alleen achter te laten: “Ik zei ja tegen alles wat mijn dokter voorstelde.”  De vrouw bleef ook al die tijd werken, omdat het financieel niet haalbaar was om thuis te blijven. Toen ze in die periode haar vrienden via Facebook om advies vroeg, kreeg ze hulp van een oude vriend die zelf kanker had overwonnen. “Hij gaf me een paar tips om mijn manier van leven langzaam te veranderen.”

Ze begon met een strikt dieet (veel groenten, geen suiker, tarwe en vlees) en ook melkproducten vermeed ze. Pharo begon langzaam te sporten. “Ik begon met tien minuten te wandelen en was dan helemaal uitgeput, dus bouwde ik op hoever ik kon wandelen, daarna begon ik te joggen en vervolgens te lopen.” In 2012 liep Pharo de marathon van Londen.

Tweede tumor
In januari 2014 vonden dokters echter een tweede tumor. “Ik denk dat veel dingen kanker veroorzaken en een van de belangrijkste is stress. Ik was het jaar daarvoor ontslagen, we moesten verhuizen en aangezien ik oorspronkelijk van Zweden afkomstig ben, had ik ook geen familie in de buurt als steun.” Ze onderging een tweede mastectomie, maar weigerde een naar eigen zeggen “schadelijke” chemokuur. De vrouw bleef sporten en bereidde zich voor op een nieuwe marathon, maar in oktober volgde alweer slecht nieuws: er werd een derde tumor ontdekt.

“Natuurlijke behandeling”
Bij haar laatste doktersafspraak deze maand, bleek Pharo’s tumor gegroeid te zijn. Toch blijft ze alle medische hulp weigeren buiten de driemaandelijkse onderzoeken. De vastberaden moeder is het niet eens met dokters dat ze zichzelf laat sterven. “Ik wil mijn lichaam niet nog meer aandoen. Ik wil proberen om dit met natuurlijke methoden te behandelen. Het is uiteindelijk mijn lichaam. Ik ben niet in ontkenning en geef niet op – ik heb me ingeschreven voor een halve marathon deze zomer.”

Volgens experts is er echter geen enkel bewijs dat een gezond dieet en een gezonde levensstijl zonder chemotherapie kanker kunnen genezen, maar de patiënt heeft altijd het laatste woord.

BRON: http://www.nina.be/nina/nl/10063/Body-mind/article/detail/2199370/2015/01/29/Kankerpatiente-wil-ziekte-verslaan-door-gezond-te-leven.dhtml

Ieder zijn keuze in de strijd tegen deze hardnekkige aandoening. En ik heb er respect voor wat ik hier mag lezen. Het lichaam kan heel veel en door bepaalde middelen kan je soms de strijd aangaan. Het is juist hoe je er zelf tegen aan kijkt.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM