Yoga, een vrouwensport? Dan ken je ‘Broga’ nog niet

© Thinkstock.

Mannen en yoga: het is geen voor de hand liggende combinatie. Nochtans is yoga ook heilzaam voor de mannelijke sekse. Stilletjesaan begint het tij dan ook te keren: in Amerika rukken de ‘broga’ of ‘bro yoga’-lessen op. En als het regent in de VS, druppelt het in België.

“Bij het ontstaan in India vele duizenden jaren geleden was yoga énkel voor mannen weggelegd”, vertelt Yogaleraar Joachim uit Brugge. “Het is pas toen yoga in de jaren ’70 naar de VS overwaaide, dat het een label kreeg van ‘vrouwensport’, omdat vooral huisvrouwen de nieuwe hype uitprobeerden. Gelukkig begint het nu te dagen dat yoga evengoed een mannensport is. Een mannelijke leerling van mij is bijvoorbeeld marathonloper, en beoefent yoga om blessures tegen te gaan.”

Beter zelfbeeld, beter seksleven
Mannen die aan yoga doen, hebben een beter zelfbeeld dan mannen die aan de slag gaan in de fitness, blijkt uit recent onderzoek van de psychologe Mary Flaherty. Bovendien toont een onderzoek gepubliceerd in ‘Journal of Sexual Medicine’ meer verlangen en uithoudingsvermogen in bed bij mannelijke yogabeoefenaars.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2197629/2015/01/28/Yoga-een-vrouwensport-Dan-ken-je-Broga-nog-niet.dhtml

Begrijp niet dat hier in onze landen niet meer mannen aan Yoga doen. En dat je naar een cursus gaat er altijd meer vrouwen aanwezig zijn dan mannen. Er zijn er zelfs waar mannen niet binnen mogen. Is dat niet erg. Dat je eigenlijk moet weten dat Yoga in Oosterse landen door merendeel mannen beoefend wordt. Dan begrijp ik niet voor wat ze hier soms moeilijk over doen, en soms onbegrip tonen als een man zegt ik doe aan Yoga.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM