Doet spiritualiteit de gezondheid goed…. 

Een paar jaar geleden kwam www.scientias.nl met een artikel over spiritualiteit en gezondheid. Uit onderzoek zou naar voren komen dat spiritualiteit de gezondheid goed doet, maar dat mannen en vrouwen er wel anders op reageren.

2

Zelf geloof ik dat ‘positief zijn’ zeker kan bijdrage aan je gezondheid. Voor dit onderzoek bestudeerde onderzoekers 168 mensen met chronische aandoeningen. De ziektebeelden liepen uiteen van kanker tot aan een hersenletsel. Ook zaten er mensen tussen die opnieuw moesten leren leven met de gevolgen van een beroerte. Er werd gekeken wie er een religie aanhing of zich met spirituele zaken bezighield. Daarnaast waren er vragenlijsten opgesteld die ze moesten invullen. Mannen bleken over het algemeen even religieus of spiritueel als vrouwen te zijn. Bovendien hadden beide doelgroepen er baat bij. Grote verschil was de manier waarop ze er baat bij hadden. Doordat deze vrouwen bijna dagelijks met het spirituele bezig waren en ze ook geloofden in iets ‘hogers’ had dit een positief effect waardoor ze  zich vooral mentaal sterker voelden.

1

Mannen zouden er vooral mentaal op vooruit gaan, maar dan door het sociale aspect van spiritualiteit en religie. Denk aan de zorg die ze van anderen ontvangen en de komst van de ziekenhuispastoor. Ook gingen mannen er niet alleen mentaal, maar ook fysiek op vooruit. Uit het onderzoek kwam naar boven dat wel degelijk mensen gebaat zijn bij spiritualiteit en religie. Niet uit de directe, maar wel  uit de indirecte gevolgen van religie en spiritualiteit (www.scientias.nl).Wat mij bezighoud, is of mensen hier ervaringen mee hebben en ze zich wel degelijk sterker (mentaal en fysiek) voelen door hun spirituele ervaringen.

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2015/01/25/doet-spiritualiteit-de-gezondheid-goed

Spiritueel bezig zijn is met je lichaam en geest bezig zijn. En ik denk ook dat dit een bijdrage geeft in de gezondheid van je lichaam. En vermoed ook dat men zich er sterker mee maakt in het leven. Mediteren brengt je tot rust maar ook ga je situaties anders bekijken omdat je sneller of beter de rust in je kan brengen. En rust brengt dan weer minder angst naar boven. Ook kan men met het spirituele anders omgaan met omstandigheden. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM