Deze vrouw bant leggings omdat ze mannen niet op het slechte pad wil brengen

© Thinkstock.

Het betoog van de christelijke blogger Veronica Partridge om geen leggings meer te dragen, lokte heel wat kritiek uit. De mama van 25 jaar zwoor dit kledingstuk in het openbaar af vanwege haar religieuze overtuiging, uit respect voor haar man en om minder ‘slechte gedachten’ bij het andere geslacht op te wekken.

De man van Veronica had namelijk opgebiecht dat de verleiding groot was om te kijken in een kamer vol vrouwen met leggings. “Ik probeer niet te kijken, maar het is niet makkelijk”, zo citeert de jonge mama haar echtgenoot in haar blog. Deze openbaring dat mannen naar vrouwenkonten in strakke broeken staren, maakte dat ze het kledingstuk in het openbaar heeft gezworen.

Mensen over de hele wereld zijn verbaasd door het christelijke betoog van Veronica niet omdat ze zichzelf ongemakkelijk voelt, maar omdat ze zich persoonlijk verantwoordelijk acht voor het opwekken van onzedige gedachten. “Als het al moeilijk is voor mijn man die van mij houdt en mij respecteert om zijn ogen van leggings te houden, hoe moeilijk is het dan voor een man die niet dezelfde controle over zichzelf heeft? Als een man wil kijken, zal hij dat ook doen, maar waarom zou je hen uitdagen? Is het mogelijk dat dunne, aansluitende leggings maken dat een getrouwde of een single man kijkt op een manier dat hij enkel naar zijn echtgenote mag kijken?”

Daarom probeerde ze het enkele weken uit: enkel in zedige kledingstukken de straat op te gaan. Sinsdien is Partridge ervan overtuigd dat haar geweten gezuiverd is: “Met mijn kledingstijl eer ik God en mijn man.” Het grappige is dat op haar site naast haar blogpost een advertentie voor leggings prijkt.

De reacties op deze nogal conservatieve redenering zijn erg divers: sommigen zijn boos, anderen lachen met haar nogal conservatieve ideeën. Toch zijn heel wat Amerikaanse schooldirecteurs het met haar eens. Leggings werden er al in tal van lagere en middelbare scholen verboden. De reden die vaak wordt aangehaald is dat dit kledingstuk de mannelijke leerlingen afleidt.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2189513/2015/01/21/Deze-vrouw-bant-leggings-omdat-ze-mannen-niet-op-het-slechte-pad-wil-brengen.dhtml

Begrip vol dat dit voor nogal wat reacties zorgt. Als je het niet wilt dragen hoef je dat ook niet. Maar als je het doet voor je man, en om andere mannen niet op verkeerde gedachte te brengen hoe sta je dan zelf in het leven. Wat gaat ze dan wel dragen?
In eerste instantie moet ze het voor haar zelf doen, en heb ik het gevoel dat ze dat ook doet maar nu het op haar man legt, en zegt ik heb respect voor hem. Als de foto die ze erbij plaatst en je kan zien via de link. Dan zie ik een mooi iemand en daar zal die legging niets mee te maken hebben. Als ik haar gezicht zie dan zal ze deze ook moeten bedekken en dan kan ze misschien beter een boerka dragen om zo nog meer respect te tonen naar haar man toe.

Toch alle respect voor haar dat ze zo begaan is met haar man.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM