De Pil is zo vorige eeuw; we have an app for that!

WhiteNunsHoewel de anticonceptiepil nog steeds het meest gebruikte middel is om niet zwanger te worden, stappen steeds meer vrouwen over op andere methoden.

Er is een groeiend succes van apps die precies bijhouden wanneer bij vrouwen de eisprong plaatsvindt en wanneer het geschikte moment is om zwanger, dan wel niet zwanger te raken.

Waar apps als ‘Mijn biologische klok’ oorspronkelijk bedoeld waren voor vrouwen die een kinderwens hebben, wordt ze in de praktijk vaker gebruikt het om te bepalen wanneer ze ‘veilig’ seks kunnen hebben, zonder in verwachting te raken…….

Hun recept voor het voorkomen van een zwangerschap: periodieke onthouding in combinatie met coïtus interruptus, oftewel ‘voor het zingen de kerk uit’.

Een recept dat volgens het CBS een bescheiden trend is; teruggrijpen naar methodes van onze grootouders, die net als bij hen ook in tijden met apps nog weleens falen. Slimmer zijn diegenen natuurlijk die op vruchtbare dagen een condoom gebruiken.

In 2003 slikte 41% van de vrouwen tussen de 18 en 45 jaar nog de pil, in 2013 was dit 37%. Vooral vrouwen tussen de 30 en 35 gebruikten de pil aanzienlijk minder: 27% in 2013, meldt het Parool.

De anticonceptiepil, met een fikse dosis hormonen en verhoogde kans op bijvoorbeeld borstkanker, trombose en libidoverlies, lijkt steeds meer aan populariteit te verliezen.

BRON: http://seks.blog.nl/voorlichting-anticonceptie/2015/01/21/de-pil-zo-vorige-eeuw-app

Zou toch maar uitkijken met zulke app. Het is nooit echt betrouwbaar en als je het gaat gebruiken voor niet zwanger te worden kan het je wel eens verstelt doen staan. Dat je het wel gaat zijn.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM