Acne? Wat denk je van een urinezalfje?

© Thinkstock.

Wie last heeft van huidproblemen geeft al gauw honderden euro’s uit aan allerlei crèmes en zalfjes. Maar het kan allemaal stukken goedkoper, of toch volgens schrijfster en onderzoekster Martha Christy. “Het beste wat je op je gezicht kan smeren, is urine”, klinkt het overtuigd.

© Thinkstock.

Het klinkt wansmakelijk, maar Christy is ervan overtuigd dat urine enorm veel voordelen voor je huid heeft. De anti-bacteriële eigenschappen en de schimmelwerende effecten zijn, in combinatie met de enzymen, vitaminen en mineralen, perfect om acne, eczeem, psoriasis en schimmelinfecties te bestrijden. Je kan het goedje volgens haar in een crème verwerken en topisch aanbrengen, maar zelfs je eigen urine drinken wordt aangeraden. “Het geeft je imuunsysteem een boost”, klinkt het.

De schrijfster haalt een heleboel studies aan om haar zaak kracht bij te zetten, en wijst ook op het feit dat urine al eeuwen gebruikt wordt, bijvoorbeeld in het oude Egypte, China en India. “In het Frankrijk van de 18e eeuw namen vrouwen urinebaden, en zelfs Madonna was fan van deze onwelriekende praktijk.”

Als urine dan zoveel voordelen heeft, waarom wordt het dan niet door iedereen als acnemiddeltje gebruikt? “Omdat het gratis is”, meent Christy. “De medische wereld kan er niet veel aan verdienen.” Daar denken andere specialisten echter iets anders over: “Urine bestaat uit ongeveer 95 procent water, en de rest zijn voedingsstoffen als calcium en ijzer. Maar afhankelijk van wat je eet en hoe je leeft zijn er ook een heleboel afvalstoffen aanwezig. Je hebt meer baat bij een gezonde maaltijd en een vitaminepil.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/40/Style/article/detail/2188201/2015/01/20/Acne-Wat-denk-je-van-een-urinezalfje.dhtml

Zelf weet ik dat urine een goed middel is tegen allerlei huidproblemen, of tegen jeuk. Nu wel iets bijgeleerd dat het ook voor acne goed zou zijn. En ik sta er niet versteld van mensen want in onze urine zitten toch heel wat stoffel die terug nuttig gebruikt kunnen worden. Alleen mensen zijn er vies van.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM