Maak je eigen pendel…

Ik kom veel leuke cursussen tegen die ik ooit nog zou willen volgen. Eén ervan is het maken van een pendel. Tijdens deze workshop ga je een persoonlijk pendel maken. Je mag zelf de materialen en pendels bekijken en uitzoeken waarmee je aan de slag kunt/wilt gaan. De bedoeling is dat je de pendel aanpast naar wat jij voor ogen hebt.

1

Vaak is het ook mogelijk om je eigen pendel mee te nemen en deze aan te passen. Bijvoorbeeld door te werken met allerlei kleinere edelstenen, maar dit kunnen ook glazen- en houten kralen, kettinkjes en symbolen zijn.  Het mooiste is dat je tijdens de les (workshop) vaak uitleg krijgt over het gebruik van edelstenen. Een pendel is een gewichtje dat aan een koortje hangt. De pendelaar houdt de pendel tussen de duim en de wijsvinger vast, zodat de pendel vrij kan bewegen. Het gewichtje kan uit verschillende materialen gemaakt zijn, maar vaak worden er edelstenen voor gebruikt. Zelf heb ik twee pendels met elk een bergkristal. De  grootte en vorm  van het gewicht kan per pendel verschillen.  Doorgaans geldt hoe zwaarder het gewichtje des te langzamer de pendel beweegt. Voor het koordje kun je vrijwel alles gebruiken. Van een simpel draadje tot aan een halsketting of een schakelketting. De lengte ervan is zeker van belang. Als je met je elleboog  op de tafel rust en je kunt je hand ontspannen dan moet/mag de pendel de tafel niet raken.

2

Een pendel staat voor: een verlengstuk van jezelf, dat de eigen energie zichtbaar maakt middels slingerende bewegingen, een antenne, die antwoorden uit het onderbewuste vertaalt en een mogelijkheid om een objectief antwoord te krijgen op een vraag

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2015/01/20/maak-je-eigen-pendel

Ik heb mijn pendel niet zelf gemaakt, maar draag hem altijd bij me. Een pendel daar zit jouw energie in en hoe meer je hem gebruikt hoe meer je er vertrouwd mee wordt. Eigenlijk noem ik het mijn kindje in mijn zakje. En ja ik ken hem helemaal. Kan perfect begrijpen als je een pendel helemaal zelf maakt dat er nog meer energie in te voelen is.
Een pendel gebruik je om ergens duidelijkheid in te krijgen, zelf durf ik hem ook gebruiken op het lichaam om te kijken dat de nodige energie doorstroomt.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM