Ben jij een slechte vriend zonder het te beseffen?

© Thinkstock.

Soms stel je een belangrijke vriendschap op de proef zonder dit zelf te beseffen. Omdat een goede vriend weet wanneer je een slechte dag hebt, is het makkelijk om onbewust slechte gewoonten te kweken. Niet iedereen heeft de neiging je terecht te wijzen, daarom moet je af en toe zelf stilstaan bij je eigen gedrag.

1. Altijd te laat
Als je vrienden steevast zelf een kwartier na het uur van afspraak opdagen omdat ze weten dat je toch nooit op tijd bent, dan ben je fout bezig. Dit geeft namelijk de boodschap dat je jouw tijd belangrijker vindt dan hun tijd. Als je altijd bij dezelfde persoon te laat komt, vraag je dan af dat toeval is of je simpelweg niet geïnteresseerd bent in de vriendschap.

2. Eenzijdig
Vrienden helpen elkaar uit de nood, maar als je om meer gunsten vraagt dan je zelf verleent, al stel je anderen op de proef. Vriendschap moet in evenwicht zijn. Niet elke seconde, maar wel op lange termijn. Als je vreest dat je te veel gevraagd hebt, bied dan zelf aan om meer te helpen.

3. Evolueren
Mensen veranderen en dat geldt ook voor vriendschap. Als je een vriend onder druk zet om dezelfde persoon te blijven als op school, dan kan dat tot frustruaties leiden. Eens er kinderen zijn, is het nu eenmaal moeilijker om mee op kroegentocht te gaan. Leer je aan te passen aan de veranderingen in jouw, maar ook in het leven van anderen.

4. Te veel praten 
Voeren jullie een conversatie of hou jij een monoloog? Als jij altijd aan het woord bent, dan merk je waarschijnlijk niet eens dat je gesprekspartner al lang niet meer luistert. Ook is het niet sympathiek om anderen te onderbreken met eigen ervaringen als hij of zij een relaas voert.  Stel vragen en toon interesse in je vriend.

5.  Initiatief
Zet jij vaak de eerste stap om af te spreken of wacht je tot de andere je belt? Als je nooit initiatief neemt, dan kunnen je vrienden dit als een fout teken zien. Uiteindelijk vraagt niemand je nog mee. Kies een dag en doe een paar voorstellen aan vrienden.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/590/Ruzie/article/detail/2183110/2015/01/17/Ben-jij-een-slechte-vriend-zonder-het-te-beseffen-.dhtml

Het is zo kostbaar en sommige weten er niet altijd mee om te gaan. Een goede vriendschap tel je op een hand met maar enkele vingers. Al zijn er die 1000 vrienden hebben op internet maar dat zijn geen echte vrienden. Soms moet je in een vriendschapsrelatie ook je eigen gewoonte bekijken en je gedrag. Iedereen heeft moeilijke dagen momenten en als je dat kan zeggen of kan laten zien dan ga je merken dat er een besef is dat altijd gewerkt moet worden aan een vriendschap.
En zeg nu niet dat een vriendschap niet kan bestaan tussen man vrouw, twee mannen of twee vrouwen. En dan neem ik het eerste sommige zien in zo een vriendschap al snel iets meer, maar kennen dan ook niet het woord vriendschap. Zo kan het dan ook dat er een slechte verbinding kan komen door wat er achter de rug gepraat wordt. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM