Slachtoffers huiselijk geweld en stalking beter beschermd

Wie het slachtoffer is geworden van een misdrijf als huiselijk geweld of stalking wordt vanaf zondag beter beschermd in het buitenland. Contact- of gebiedsverboden en andere beschermingsmaatregelen kunnen voortaan vrij eenvoudig ook in andere landen afgedwongen worden. Dat is het gevolg van twee Europese wetten die in werking treden.

Wie naar het buitenland reist of in een ander land werkt, moet een complexe en omslachtige procedure doorlopen om een beschermingsmaatregel waar hij of zij in een bepaalde EU-lidstaat van geniet ook in dat andere land te laten afdwingen. Daar komt zondag een einde aan. De maatregelen zullen via een eenvoudig certificaat snel en gemakkelijk over de hele Europese Unie kunnen worden erkend, enkel Denemarken doet niet mee aan de nieuwe wetgeving.Europees commissaris voor Justitie Vera Jourova is blij dat slachtoffers van geweld “hun rechten voortaan ook buiten hun eigen land, in heel Europa, gegarandeerd zien”. Naar schatting één op de drie vrouwen wordt in haar leven het slachtoffer van geweld.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2176778/2015/01/09/Slachtoffers-huiselijk-geweld-en-stalking-beter-beschermd.dhtml

Dat zou wel eens een goede doorbraak zijn naar het slachtoffer van partnergeweld en stalking. Want nu blijven de meeste slachtoffers er alleen voorstaan. Hebben een angst om het aan te geven, omdat ze eigenlijk niet naar gehoord wordt. En zo blijven leven met angst tot het te erg wordt. Sommige durven er nog niet over praten om niet serieus genomen te worden. Want als ze de partner zien, is het de voorbeeldige persoon die ze maar kunnen denken. En dat is meestal ook zo met stalking. Meestal is het een ex of iemand die zo jaloers is dat hij het slachtoffer langs alle kanten probeert te benaderen. Juist een ding zal nog altijd moeilijk aan te geven zijn, geestelijk geweld. Daar het slachtoffer op een moment helemaal door het lint van kan gaan. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM