Waarom je je pyjama wekelijks moet wassen

© Thinkstock.

De gemiddelde Britse man draagt zijn pyjama gedurende twee weken alvorens het kledingstuk te wassen, terwijl hun vrouwelijke landgenoten gedurende 17 dagen dezelfde nachtkledij dragen. Een hygiëne-experte waarschuwt dat dit tot huidinfecties, blaasontstekingen en zelfs een vorm van stafylokokken kan leiden.

Professor Sally Bloomfield legt het hygiëneprobleem uit: “Pyjama’s zitten dicht tegen je huid. De gemiddelde mens verliest huidcellen aan een hoge snelheid. Deze bevatten micro-organismen, die normaal niet schadelijk zijn. Maar als ze op de verkeerde plek in het lichaam terechtkomen, kunnen ze problemen veroorzaken. Heel wat mensen zijn dragers van stafylokokken, wat infecties kan veroorzaken als deze in wondjes terechtkomen. In de darmen zit de E. Coli-bacterie, de meeste varianten zijn niet schadelijk. Maar als ze in je urinewegen terechtkomen, kan dit een blaasontsteking veroorzaken. Sommige mensen zijn dragers van MRSA, wat soms moeilijk te behandelen is.”

Professor Bloomfield waarschuwt dat als je je pyjama uittrekt, de bacteriën ook andere kledij kunnen ‘besmetten’. “Het is belangrijk dat je minstens een keer per week je pyjama wast. Dit maakt de meeste microben onschadelijk, maar het wasproces roeit ze nooit helemaal uit. Daarom is het belangrijk bewust om te springen met je pyjama en deze kledingstukken niet in huis te laten rondslingeren.”

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/118/Infectie/article/detail/2176658/2015/01/09/Waarom-je-je-pyjama-wekelijks-moet-wassen.dhtml

Niet alleen een pyjama maar ook ondergoed en te lang een lange broek dragen kan voor heel wat problemen zorgen. Zeker in de streek van de liezen. Waar het toch een over is eigenlijk en zo een broei aard voor bacterie. Ook de was producten die erin blijven zitten, en dan te lang zoiets dragen kan zorgen voor huiduitslag eczeem, maar ook bepaalde bacteriën die vrij spel krijgen en zo voor heel wat ongemakken kunnen zorgen. Dagelijks proper ondergoed en om te twee dagen een frisse pyjama zal dit allemaal voorkomen.  

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM