Dankzij deze truc flater je nooit meer op hoge hakken

© Thinkstock.

De beste manier om je evenwicht te bewaren op hoge hakken? Laat je buikspieren meewerken om valpartijen te voorkomen, dat raadt experte Freya West aan.

West geeft les in sporten op hoge hakken en weet dus als de beste hoe je overeind blijft met stiletto’s aan je voeten. Ze deelde haar tip aan de modesite Who What Wear: “Als je niet wil blunderen terwijl je paradeert in hoge hakken, dan moet je je buikspieren aan het werk zetten. Zet enkele stappen met je schoenen en voel hoe je buikspieren zich opspannen en ontspan ze bij elke stap. Als je dit traint tijdens het wandelen, wordt het al snel een gewoonte om je hele lichaam te gebruiken om je evenwicht te bewaren.”

Een andere belangrijke tip is de juiste modelln te kopen. Als je nooit stiletto’s draagt, begin dan een lage, brede hak. Smalle hakken zijn een slecht idee. Zorg ook voor voldoende steun aan de hiel voor een vaste tred. Eens je daar gewoon aan bent, dan kun je hogere en smallere exemplaren proberen. Wil je echt voor stiletto’s gaan, koop dan een paar met een plateautje vooraan. Een absolute don’t is te smalle schoenen dragen. Controleer ook steeds in de winkel of je schoenen niet te hoog voor je zijn. Dit doe je door te gaan staan en te kijken of je je hielen 2,5 cm van de grond kan heffen. Als dat niet lukt, dan zijn de schoenen voorlopig te hoog voor je.


  • © Asos.com

BRON: http://www.nina.be/nina/nl/2202/Fashion/article/detail/2175076/2015/01/08/Dankzij-deze-truc-flater-je-nooit-meer-op-hoge-hakken.dhtml

Op hoge hakken lopen doe je niet zomaar, dat moet je leren. Dat maakt dat bepaalde spieren en zo en zo al je been spieren meer moeten werken. Maar ook ga je merken dat je buikspieren ook kan inzetten om mooi elegant op je hoge hakken te blijven staan en rond te lopen. Wat echt belangrijk is vrouwen, dat je nadien echt je voeten in de watten gaat leggen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM