Saboteer jij ook je eigen liefdesleven?

 

© Thinkstock.

Geen geluk met de mannen of vrouwen? Het kan natuurlijk zijn dat je er telkens de verkeerde exemplaren uitkiest, maar het kan ook zijn dat je onbewust je eigen liefdesleven saboteert. Relatie-experte dr. Jane Greer geeft je wat tips om dit te vermijden:

© Thinkstock.

1. Wees niet te beschikbaar: Je hebt een leuk avondje uit gepland met vriendinnen, maar als hij belt, laat je meteen alles vallen en annuleer je al je plannen. Klinkt bekend? “Dan stel je je te beschikbaar op. Je laat hem alles naar zijn termen schikken, zeker als je alleen afspreekt op tijdsstippen die enkel hém goed uitkomen”, aldus Greer. Compromissen sluiten is de sleutel tot elke relatie, dus probeer dit vanaf het begin goed in te voeren.

2. Praten over je ex: Iedereen weet dat je ex geen goed gespreksonderwerp is voor de eerste dates, maar ook daarna moet je zeer voorzichtig omspringen met het thema. Zelfs al stem je hem of haar in een negatief daglicht, het feit dat je erover praat, wil zeggen dat je er ook nog aan denkt. “Je nieuwe vlam krijgt al snel het gevoel dat je niet over je ex heen bent. Een nieuwe relatie heeft een schone lei nodig, dus leer het loslaten.” Wat nu ook weer niet wil zeggen dat je hem volledig moet doodzwijgen.

3. De zaken overhaasten: Haast en spoed is zelden goed, en dat geldt ook voor relaties. Laat de zaken rustig hun beloop gaan en verzeker je ervan dat je nieuwe partner op dezelfde golflengte zit voor je het over verdere stappen hebt. Je mag (en moet) het natuurlijk wel over je toekomstplannen hebben, maar probeer hem niet te overtuigen van bijvoorbeeld je kinderwens als je nog maar vier maanden samen bent.

© Thinkstock.
4. Je kiest de onbeschikbare man: Hij mag dan nog zo knap zijn, als hij onbeschikbaar is, zet je hem beter uit je hoofd. Misschien is hij niet single, of komt hij net uit een jarenlange relatie die hij nog moet verwerken… “Zulke situaties vragen om problemen. Zelfs als je er een relatie mee kan beginnen, is dat een moeilijke basis om op verder te bouwen. En je verdient beter dan dat”, vindt Greer kordaat.

5. In een sleur geraken: Overhaasten is niet goed, maar het andere uiteinde is ook te vermijden. “Een nieuwe relatie betekent verandering”, aldus Greer. “Dus is het belangrijk om je oude routine te willen aanpassen. Ook al gaf je tot dusver elke vrije avond op om op de kinderen van je zus te passen, het is belangrijk om uit je comfortzone te stappen. Ga voor verandering: niets zegt duidelijk ‘ik ben klaar voor een nieuwe relatie’ als een agenda vol uitdagingen en activiteiten.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2172758/2015/01/07/Saboteer-jij-ook-je-eigen-liefdesleven.dhtml

Probeer eerst je ex te verwerken voor je in een andere relatie gaat stappen. Wat heel veel gebeurd als men zich in een nieuwe relatie stort die te snel opvolgt dat men gaat vergelijken en dat is ook weer niet goed. Daarom het verwerken is van belang. En zoals je hier ook kan lezen als je iets gepland hebt met vrienden en je ex zou bellen ga niets afzeggen om met je ex nog juist die avond mee te pakken. Want het is gedaan over hoe erg het ook is.
Ga zeker je eigen liefdesleven niet zelf pijn doen en geniet als je alles los gelaten hebt. En weet altijd een tijdje alleen blijven kan ook heel veel goed doen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM