Dru yoga; de yoga van het hart…

Dru Yoga is één van de snelst groeiende yogastromingen in Nederland. Het is een krachtige, maar ook sierlijke vorm van yoga en is gebaseerd op vloeiende bewegingen, ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen.

1

Dru verwijst naar Dhruva, een prins uit de hindoeïstische mythologie die eeuwig verbleef op de poolster (Dhruva Nakshatra in het Sanskriet). Dhruva betekent stilte en onveranderlijk, zoals de poolster. Het symboliseert het vinden van de interne stilte plek, waarbij chaos en beweging rondom wordt waargenomen zonder uit balans te raken. Het verhaal van Dhruva’s leven wordt vaak aan kinderen verteld als een voorbeeld van doorzettingsvermogen, devotie, standvastigheid en vrijheid van angst en is de inspiratie voor deze yogastijl. Daarom staat Dru Yoga voor ‘stilte in beweging’.

2

Dru Yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd. Het zijn de vloeiende bewegingen die er voor zorgen dat energie vrijer stroomt en je zowel fysiek als emotioneel meer in balans komt. Door zachte en krachtige oefeningen af te wisselen voel je je meer ontspannen, meer zelfverzekerd en brengt het rust in je hoofd. Je leert spanning te herkennen, los te laten en te ontspannen waardoor je energieke en vrolijker wordt. Dru Yoga werkt specifiek met de kracht van het hart.  De lessen zijn voor iedereen geschikt. Deze vorm van yoga is geschikt voor iedereen ongeacht leeftijd en conditie.Wat je doelen ook zijn; Dru Yoga is voor iedereen een frisse, energieke, positieve en volledige methode om gezondheid en welzijn te verbeteren. (bron internet).Op heel veel plaatsen in Nederland wordt deze vorm van yoga beoefend. Gewoon een kwestie van ‘googlen’. Bij de meesten kun je een proefles krijgen om er zo achter te komen of deze vorm van yoga bij je past.

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2015/01/06/dru-yoga-de-yoga-van-het-hart

Yoga moet je bevallen en gelijk welke het is, je zal er altijd baat bij hebben.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM