Kleuranalyse: hoe werkt dat? 

Paars en zwart. Dat zijn de kleuren die ik altijd draag. Of beter gezegd: droeg. Uit gewoonte, denk ik. Maar passen ze ook bij me? Nee dus. Zwart zeker niet. Als ik imagocoach Janny ter Meer mag geloven. Een verslag van een kleuranalyse.

‘Tijdens een kleuranalyse ontdek je welke tinten en kleuren je goed staan’, vertelt Janny ter Meer.  Daar zit ik dan. Achter een spiegel. Janny drapeert een witte doek om mijn lijf en ineens zie ik er lijkwit uit. Ze lacht om mijn schrik. ‘Je ziet nu al wat kleur met je uitstraling doet’.

kleuranalyse
Foto: LoggaWiggler via Pixabay

Kleuranalyse: warme herfsttinten

Het ene na het andere kleurenpalet wordt om mijn schouders en hals gelegd.  Het zijn sjaals met diverse kleurtjes. Mezelf observerend in de spiegel zie ik het inderdaad gebeuren: binnen luttele seconden verandert mijn gelaat. Van grauw en vermoeid naar zacht. Van wit en vlekkerig naar gedekt.

Bruin en petrol

Warme herfsttinten staan het beste bij mijn huid, haar en ogen. Dat is de conclusie. Niet alleen van Janny maar ook van mezelf. Dus oranje, bruin, rood. Janny adviseert me om basisstukken aan te schaffen in bruin en petrol. Petrol is flessengroen/blauw, een kleur waar ik nog nooit van gehoord maar die mijn ogen laat fonkelen. Ik ben verrast. Mijn garderobe moet duidelijk anders.

Kleurkaartje

Het is nu enkele maanden later. Ik ga nooit meer shoppen zonder het handige kleurkaartje dat Janny me gaf. Hierop staan ‘mijn’ kleuren. Als je het op een kledingstuk legt, moet het gaan stromen’ adviseerde Janny. En inderdaad: je ziet het gebeuren. Als het stroomt, dan past het bij je. Zo simpel is het. De kleuren versterken dan je eigen aura en uitstraling. Ik kan nu veel gerichter winkelen. En ik krijg meer dan ooit complimenten over mijn nieuwe kleding.

En die zwarte jurkjes? Die draag ik nog steeds. Maar dan met een warm accentje.

Ook je uitstraling versterken? Ik kan het iedereen aanraden. Ga naar de website van Janny ter Meer voor meer informatie over een goede kleuranalyse.

BRON: http://spiritualiteit.blog.nl/algemeen/2015/01/05/kleuranalyse

Kleuren kunnen veel aan je laten doen. Je lichaam beter laten uitkomen of laten uitzien, maar ook in de woning kan kleur veel gevoel brengen. Als men donkere kleuren neemt ga je ook een ander gevoel krijgen dan zachte lichte kleuren te gebruiken. Als men altijd heel donkere kleding draagt en je durft eens kleur te gaan dragen ga je al snel in de spiegel een geheel iemand anders zien stralen. 
Ook iedere kleur heeft ook wel zo zijn betekenis. En dat maakt het soms leuk dat je ook een voor jezelf opzoek gaat wat een bepaalde kleur betekend maar ook kan doen gevoelsmatig. 

En kleur zal altijd aanwezig zijn in ons leven, al is het voor de vrouwen in make-up, ook wij mannen zullen in bepaalde dingen graag een kleur kiezen die we graag zien. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM