EEN RELATIE MET JE DOCENT

‘Ik kreeg een relatie met mijn docent’

Afbeeldingsresultaat voor relatie met docent

 

Verliefd op een docent. Het klinkt als een fout highschoolsprookje, maar het overkwam Laura. Het duurde niet lang voordat ze een relatie kreeg met een docent die lesgaf op haar hogeschool. “We waren de roddel van de hele school.”

Wat doe je als een docent ineens voor je neus staat en opbiecht verliefd op je te zijn? Laura (21): “Ik wist niet wat ik hoorde. Zo naïef als ik was, had ik er nooit over nagedacht dat dit kon. Ik bedoel, wie begint er nou een relatie met een docent die ook nog eens tien jaar ouder is?”

Zonnestraaltje
Wat begon als onschuldig af en toe een kopje koffie drinken, draaide uiteindelijk uit op een heuse relatie. “Ik leerde M. kennen op onze hogeschool. Anderhalf jaar geleden ging ik studeren en naast mijn studie wilde ik me ook met andere belangrijke dingen bezighouden. Dus sloot ik me aan bij de medezeggenschapsraad. Het begon al eigenlijk bij de eerste kennismaking. We deden een rondje. De één was net verloofd, van de ander was zijn vrouw voor de tweede keer zwanger en toen kwam M. Hij vertelde wat over zichzelf en zei er gelijk bij dat hij vrijgezel was. Ik zocht er niks achter.” De eerste paar maanden werkten Laura en M. nauw met elkaar samen. “Samen moesten we veel dingen regelen. Toen ik er een week niet kon zijn, omdat ik stage moest lopen, maakte hij de opmerking dat het niet meer gezellig was, omdat zijn zonnestraaltje weg was. Ik zocht er niks achter. Ik kaatste terug dat ik via Facebook wel een zonnetje zou sturen. ‘Kun je daar naar kijken’, zei ik.”

‘Ik ben verliefd op je’
“Twee dagen later raakten we via Facebook opnieuw aan de praat. We hadden het over werk en hij begon weer over dat zonnetje. De zon scheen niet bij hem. Bij mij wel. Toen hij vroeg waar ik was en ik ‘het centrum’ antwoordde, vroeg hij of we een kop koffie konden drinken. We moesten nog veel bespreken voor een vergadering. Maar eenmaal daar aangekomen, ging het daar natuurlijk niet over. We kletsen over hele normale dingen, het leek wel een date, maar ik ving zijn signalen niet op.” Na die ene kop koffie, volgden er meer en na een paar dagen gaf M. zijn nummer aan Laura. “Ik zag hem opeens elke dag. We gingen over op WhatsApp en stuurden elkaar continu berichtjes. Ik had ooit een boek van hem geleend en beloofde dat als ik ‘m uit zou hebben, we de film konden kijken. Zo gezegd, zo gedaan en hij kwam naar me toe. Na de film hebben we uren zitten praten, tot hij zich omdraaide en zei: ik ben verliefd op je.”

Dat zag Laura niet aankomen. “Achteraf was het allemaal vrij duidelijk, maar op het moment zelf wist ik niet wat ik ermee aan moest. Dat zei ik hem ook. Hij was een leuke man, maar de problemen zag ik al in de lucht hangen. Hij ging naar huis en zei dat ik er nog maar even over na moest denken. Want hij vond me echt leuk.” Toen Laura het weekend naar haar ouders ging, besefte ze zich iets. “Ik vond hem ook meer dan leuk. Ik zei tegen mijn ouders dat ik naar een vriendin ging en ging weer terug naar mijn studentenkamer. Alleen maakte ik een korte tussenstop bij hem thuis. Lang hebben we erover gepraat, hoe het moest, maar we hebben eraan toegegeven. Uren hebben we daarna zitten zoenen.”

Roddels 
“Niemand mocht het in het begin van ons weten. Toen M. besloot bij zijn baas te peilen wat de regels hierin eigenlijk waren en het geen probleem bleek te zijn, vertelde hij wat er speelde tussen mij en hem. Zolang hij geen les aan me gaf, was het prima, kreeg hij te horen. We hingen het niet gelijk aan de grote klok, maar ik besloot het mijn moeder ook te vertellen. Ze reageerde zoals ik had verwacht. Ze was blij voor me, maar had zo haar bedenkingen.” Het kon Laura niet schelen. Ze wilde alleen nog maar bij M. zijn. “Elke dag, week na week, 24/7 waren we bij elkaar. Dat is denk ik achteraf gezien wel de killer geweest van onze relatie. Het verschil in leeftijd merkten we niet eens. We waren veel te veel bezig met elkaar leren kennen en onszelf aanpassen. Hij hield van cultuur en wist duidelijk wat hij wilde. Ik niet, ik zag het allemaal wel.” Wat Laura en M. niet wilden, waren de roddels. “Helaas kwamen die er wel. Steeds meer mensen leken er vanaf te weten. Niet zo heel gek, want ook al probeerden we elkaar wel een beetje te vermijden, we gingen altijd samen roken, koffie drinken en werkten ook nog eens samen. Toen belde de schoolkrant ons allebei individueel op. Wat onze kijk was op relaties tussen leerlingen en docenten. We hielden allebei wijs onze mond en wezen op het protocol. Toen het artikel verscheen, werden we helaas wel de roddel van de school.”

Niet veel later brak de zomervakantie aan en Laura en M. zouden elkaar voor een lange tijd moeten missen. “De vakantie op zich was al een drama, ik had echt geen zin, maar besloot toch te gaan. Na een week kwam ik thuis en zocht hij me op. Maar toen hij in de deuropening stond, wist ik al hoe laat het was. Hij vertelde dat hij niet meer verliefd was en de relatie wilde beëindigen. Ik gaf hem een mep en stuurde hem de deur uit.” Toch wilde Laura een verklaring. “Een mail van drie pagina’s kreeg ik. Dat het leeftijdsverschil toch wel een ding was en dat als ik geen student was geweest het allemaal anders was geweest.”

Zo dichtbij, maar ook zo ver weg
“Het vervelende is alleen dat we tot op de dag van vandaag wel nog steeds een kantoor moeten delen. Nog irritanter is dat hij me steeds aanraakt en constant contact probeert de zoeken. Na ja, eigenlijk vind ik het niet erg want ik app hem zelf net zo goed terug, al is dat de laatste tijd wel anders. Hij heeft namelijk een nieuwe vriendin en ja, ook zij is een student. Ze is inmiddels wel afgestudeerd en geeft ook les op dezelfde hogeschool. Gelukkig kom ik haar niet vaak tegen, maar mijn gevoel voor hem is wel gelijk over. Had ik eerst nog hoop dat hij bij me terug zou komen als ik zou zijn afgestudeerd, nu heb ik daar helemaal geen zin in. Ik ben een beetje klaar met hem.”

“Of ik nog wat geleerd heb? Van M. heb ik geleerd dat alleen zijn ook heel lekker is, zoals alleen reizen. Dat doe ik nu vaker. Als ik het over mocht doen, zou ik het zo weer doen. Het leuke aan deze geheime liefde was, dat wanneer we elkaar aankeken in een ruimte vol mensen, we stiekem wisten dat we ’s avonds weer samen konden zijn. Het hing in de lucht. Wel jammer was het dat het echt geheim moest blijven. Ik kon hem niet zomaar even aanraken of zoenen als hij drie meter bij me vandaan stond. Hij was altijd heel dichtbij, hij kende me als geen ander en we hebben veel met elkaar gedeeld, maar hij was toch ook zo ver weg.”

Tegenwoordig hoor je dat meer en meer dat een docent een relatie aangaat of krijgt. En niet alleen een mannelijk docent ook vrouwelijke krijgen soms gevoelens voor een student. Hoe ga je ermee om, ik vermoed dat een docent bepaalde dingen gescheiden moet kunnen houden. Zo niet er dan met een vertrouwenspersoon over kan praten, van hoe ermee om te gaan of hoe men dit kan oplossen. En zeg niet mensen dat het je niet zou overkomen. Want als ik zie hoe jong de docenten zijn soms en als ze les moeten geven aan 18 jarige en ouder dan kan het wel gebeuren.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertisements

1 Comment:

 • Myrthe: ‘Ik had als scholier een relatie met mijn leraar’

  Bijna elke puber krijgt ermee te maken: een eerste echte liefde. Maar wat als die liefde een leraar blijkt te zijn? Het overkwam Myrthe (26). Zij viel op haar vijftiende als een blok voor haar wiskundedocent, die op dat moment veertien jaar ouder was dan zij.

  “Het moment waarop ik hem zag, kan ik me nog wel goed herinneren. Zijn krulletjes dansten speels rond zijn gezicht en zijn driedagenbaardje stond hem fantastisch. Ik kon mijn geluk ook niet op toen bleek dat hij in het tweede semester van mijn derde jaar mijn mentor werd. Mijn ouders lagen op dat moment in een vechtscheiding en mijn nieuwe mentor nam me na de tweede mentorles apart om hierover te praten. Ik vertrouwde hem meteen en deed mijn hele verhaal bij hem. Hij luisterde begripvol en gaf me zijn mobiele nummer voor als ik behoefte had om hem te berichtten.”

  “Ik maakte dankbaar gebruik van zijn mobiele nummer toen mijn moeder mijn vader uitschold aan de telefoon. Ik sms’te mijn mentor en kreeg binnen een minuut al een berichtje terug. Hij was heel lief en stelde me gerust. Ons sms-contact hield alleen nooit meer op. Weken verstreken waarin wij elkaar fanatiek sms’ten. Tijdens de lessen behandelde hij me normaal, maar toch ontwikkelde ik gevoelens voor hem. Hij was zo leuk. Als 15-jarige had ik niet heel veel ervaring in flirten, maar toen ik hem vertelde onzeker te zijn over mijn uiterlijk, zei hij me dat ik prachtig was.”

  “De sms’jes die we stuurden werden steeds flirteriger en op een gegeven moment zelfs seksueel. Ik vond de aandacht van hem heerlijk en stuurde hem elke keer spannende berichtjes terug. Lichamelijk contact hadden we tot dan toe niet, tot hij na de wiskundeles vroeg of ik wat langer wilde blijven. Hij vroeg hoe het nu met me ging en legde zijn hand op mijn bovenbeen. Ik voelde zoveel spanning, het was heerlijk. Ik wilde meer van dit en besloot hem die avond te sms’en of ik langs mocht komen. Tegen mijn moeder loog ik dat ik naar een vriendinnetje toeging en die avond zoenden we voor het eerst bij hem op de bank.”

  “Na mijn bezoekje kreeg ik vrijwel meteen een berichtje van hem dat dit niet weer mocht gebeuren. Hij was mijn docent en hij was bovendien veertien jaar ouder dan ik. Gelukkig kon ik hem er snel van overtuigen dat ik het geheim zou houden en we best verder konden met elkaar. Pas nu zie ik in dat hij zich wel iets te makkelijk liet overtuigen.”

  “Een paar maanden gingen we zo verder. Seks hadden we niet, maar onze sms’jes waren alles behalve onschuldig. Het schooljaar kwam inmiddels bijna tot een einde. Na veel overleg met mijn ouders, decaan én mentor, werd besloten dat ik havo niet zou afmaken maar ik na het mbo zou gaan omdat ik behoefte had aan de praktijk. Ik zag dit als dé oplossing. Ik zou nu geen leerling meer zijn van mijn mentor. We konden nu echt een relatie aangaan. Helaas leek hij er niet zo over te denken en kapte hij onze relatie vlak voor de zomervakantie af. Ik was er kapot van.”

  “Na een halfjaar nam ik een vriendinnetje in vertrouwen bij wie ik in de klas had gezeten op de middelbare school. Het moment waarop ik het haar vertelde, vertrok haar gezicht. Ik dacht dat ze zo erg was geschrokken van de situatie, maar na een paar minuten bleek het tegendeel waar. Al die tijd waarin hij mij sms’te, stuurde hij precies dezelfde dingen naar haar. Ik was woest! Ik sms’te mijn oud-mentor meteen en maakte hem uit voor de lelijkste dingen. Ik kreeg geen reactie van hem en overwoog even de school op de hoogte te stellen. Dat laatste heb ik niet gedaan. Dat bleek ook niet nodig te zijn, want ik hoorde twee jaar later dat hij ontslagen was wegens ongewenste intimidatie…”

  BRON: http://www.ze.nl/artikel/228484-myrthe-ik-had-als-scholier-een-relatie-met-mijn-leraar


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

'T is Maan

haken, breien, tuinieren, hardlopen en meer!

VanGodenEnMensen

(Nieuws) Over religie en filosofie door Paul Delfgaauw

Bewegen en nog veel meer

Bewegen kan altijd en overal

Vier elk klavertje

Omdat je leven het vieren waard is.

The Victoria Tales

"We are not interested in the possibilities of defeat. They do not exist." - Queen Victoria

ECLECT

Humanistisch Eclectisch Religieus

heyesther

create your own health and happiness

MichielZiet

Dagelijkse dingen die soms bijzonderder lijken dan je denkt.

Discobar Bizar

Welkom op de blog van Discobar Bizar. Druk gerust wat op de andere knoppen ook, of lees het aangrijpende verhaal van Hurricane Willem nu je hier bent. Welcome to the blog of Discobar Bizar, feel free to push some of the other buttons, or to read the gripping story of Hurricane Willem whilst you are here!

CountingCatbirds

Juju & Journaling

mieniliciousblog

Zopas gescheiden dus mijn leven is een rollercoaster van emoties. Schrijven is een uitlaatklep. Benieuwd of het leven echt begint op 40 ...

Wimmeke

A grandmother is a little bit parent, a little bit teacher, and always a best friend.

Coaching De Lotus - kinder-en gezinscoaching

Vindt hier het antwoord op je vragen....

Mandy van Ewijk

moeder baby ontwikkelingen & nog meer

Leven met Chronische Lyme en Co-infectie

Een ziekte die je vaak niet van de buitenkant ziet.

De tijd van uw keuzes

In uw hersenen zit een systeem, een stemmetje in uw hoofd en een tijdsbalk.

Liestoire

|| Lies Tanghe ||

Feelings With Music

A diary combined with lyrics

KoningsKrabbels | Weblog van Sandra de Koning - van de Pol

Lief, Leuk, Lachen, Leven, Lessen, Lezen, Luisteren, Langdradig, Lastig, Lanterfanten, Lef, Loslaten & Later...

GezondheidsCentrum-HealthCentre Ludwig Tummers

Full Service Para-medisch & para-psychotherapeutisch GezondheidsCentrum

Chantal Art Angel Medium Healer

Healer. medium, auteur, kunst met een boodschap, spiritueel genezen, alternatieve geneeskunde, gezonde voedings adviezen

Sattva Chandra

Bewustzijn,spiritueel,New Paradigm MDT, Hypnose,Hspers

Grensgevallen

Een grens is een wens

Balzarelli

Schrijft

Solivagante

Sightseeing while Soulsearching

Bubbliciously me

Living the life you love....

Vera schrijft puur

Inspirerende gedichten over eigen ervaringen en gevoelens

lifebyjoe

Hi! Gezellig dat je even een kijkje neemt op mijn pagina. Ik neem je graag mee in mijn liefde voor beauty, fashion, lifestyle en alles wat er verder bij komt kijken. Ook hou ik enorm van al het mooie wat het leven te bieden heeft. Veel liefs Joëlle ღ ( but feel free to call me Joeシ )

Mooi Leven, by De Gans

Mindstyle blog over een zoektocht naar een mooi leven.

Sjennetnie

Van alles en nog niks!

gentryschrijft.wordpress.com/

Blogs over het onstuimige leven van een vrouw, moeder, student en verzorgster.

Mooi Leven (by Hans de Gans)

Leef een mooi leven in een mooie wereld

%d bloggers liken dit: