Allerlaatste wens komt uit: nog eenmaal knuffelen met paard

 
Het paard herkende Marie onmiddellijk toen de vrouw op een brancard de stal in kwam. © Stichting Ambulance Wens Nederlan.

Een jaar geleden moest de Nederlandse Marie van der Westerlaken noodgedwongen afscheid nemen van haar paard Courage. Door de dood van haar man kon ze niet meer voor de hengst zorgen en schonk ze het dier aan een stal waar verstandelijk gehandicapten er mee kunnen gaan rijden. Nu ze zelf niet meer lang te leven heeft, wilde ze nog eenmaal haar paard zien.

De zus van Marie vertelt aan Omroep Brabant dat ze Marie, die lijdt aan terminale darmkanker, langzaamaan ziet aftakelen. Alexia besloot daarom haar zus de verrassing van haar leven te geven. Ze regelde dat Marie afscheid kon nemen van Courage.

Stichting ambulancewens Nederland bracht de 89-jarige vrouw uit Den Bosch naar de stal in Best waar Courage een belangrijke rol speelt in het leven van verstandelijk gehandicapte kinderen.

Het paard herkende Marie onmiddellijk toen de vrouw op een brancard de stal in kwam. “Het was echt geweldig”, blikt Alexia terug. “Ze wilde maar niet stoppen met aaien. Wat een fantastische dag was het.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/38/Familie/article/detail/2170614/2015/01/04/Allerlaatste-wens-komt-uit-nog-eenmaal-knuffelen-met-paard.dhtml

Zo ziet men maar weer ook een dier voelt heel veel aan. Een paard is gewoon prachtig als je dit als therapie kan gebruiken, of gewoon om tegen te praten. Net als een huisdier een hond bijvoorbeeld die nu ook meer wordt ingezet om oudere en dementerende als ook mensen met alzheimer te helpen. En men haalt er succes mee.
Toch mooi dat zo een wens mag uitkomen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM