Facebook weet voortaan altijd waar u bent en onthoudt alle sites die u bezoekt

“De meest opdringerige overeenkomst ooit”

© AP.

Facebook voegt een nieuw hoofdstuk toe aan de privacy-saga. Als u vindt dat Facebook toch wel heel losjes omspringt met uw privacy, dan wordt het er in 2015 heus niet beter op. Vanaf 30 januari zal Facebook u immers overal kunnen volgen en zal het alle sites die u bezoekt, onthouden.

Op 30 januari neemt Facebook dus weer een hap uit uw privacy en deze keer knabbelt het geen stukje weg, maar neemt het een grote beet. Facebook zal u overal volgen en zal ook uw surfverkeer gadeslaan. Bovendien heeft Facebook toegang tot de contacten uit uw adresboek en alle data die u verstuurt via andere applicaties, zoals WhatsApp en Instagram.

Echt nieuw is dit beleid van Facebook niet, want het hield voordien ook al heel wat informatie bij, maar nu doet Facebook er helemaal niet geheimzinnig meer over. In de gebruikersovereenkomst laat Facebook weten informatie te verzamelen van bijvoorbeeld websites die u bezoekt.

Bekijk hier de nieuwe voorwaarden van Facebook.

Waarom toch?

Waarom is Facebook zo geïnteresseerd in u? Dat heeft alles te maken met advertenties, want hoe meer ze over u weten, hoe gerichter ze kunnen adverteren en hoe gerichter de advertenties, hoe meer reclameopbrengsten ze opleveren.

Advertenties zijn nog altijd de belangrijste inkomsten voor Facebook en dat zal in de nabije toekomst niet veranderen.

“Meest opdringerige overeenkomst ooit”

Google houdt via de GMail-app voor Android ook de locatie van de gebruikers bij. © livemans.com.

Hoewel het nieuwe beleid in lijn ligt met het beleid dat Facebook al jaren voert, spreken kenners nu van “de meest opdringerige overeenkomst ooit”. Het Londense advocatenbureau Simons Muirhead & Burton nam de overeenkomst onder de loep en vindt dat de sociaalnetwerksite echt heel ver gaat. Gebruikers staan bijvoorbeeld ook hun intellectuele rechten af aan Facebook en dat was tot nu ongezien.

Facebook is heus niet de enige internetdienst die de locatie van zijn gebruikers registreert. Google houdt bijvoorbeeld via de Gmail op Android de locaties bij van zijn gebruikers, waardoor het perfect weet waar ze geweest zijn.

Kunnen we eraan ontsnappen?

We hebben helaas slecht nieuws voor u, want er valt niet te ontsnappen aan de nieuwe Facebookvoorwaarden. Wanneer u Facebook gebruikt, accepteert u immers de voorwaarden. Dat betekent dat u zowel uw intellectuele eigendom op Facebook afstaat en dat Facebook toegang heeft tot uw locatie en surfgedrag. Bovendien mag alles wat u op Facebook deelt, commercieel gebruikt worden, ook uw persoonlijke foto’s.

De Duitsers ontsnappen wel aan de nieuwe voorwaarden, omdat Duitsland het enige land is dat Facebook als een Amerikaans bedrijf beschouwt. Alle andere Europese landen beschouwen Facebook als een Europees bedrijf, omdat de lokale privacywetgeving er van tel is en het Europese hoofdkwartier in Ierland is gevestigd. Omdat Duitsland Facebook als een Amerikaans bedrijf beschouwt, valt het onder de Duitse privacywetgeving, en die is een pak strenger.

Ondertussen proberen ook andere Europese landen te ontkomen aan de nieuwe Facebookregels. De Nederlandse overheid heeft bijvoorbeeld een onderzoek geopend naar de nieuwe voorwaarden en hoopt ze zo te kunnen opschorten.

Wat heb ik aan mijn privacy-instellingen?

© mijnonlineidentiteit.nl.

Met de privacy-instellingen van uw Facebookprofiel kan u uw privacy beschermen, maar dan vooral tegenover andere Facebookers. U kan bijvoorbeeld vermijden dat u getagd wordt of dat er iets op uw timeline wordt gezet, maar u heeft helaas geen controle over wat Facebook zelf met uw gegevens doet.

Haalt een juridische bepaling op mijn Facebook-status iets uit?

Heel wat mensen die hun intellectuele eigendom willen beschermen, hebben een statusupdate geplaatst met een juridische bepaling om hun intellectuele rechten op te eisen. Die mensen zijn eraan voor de moeite, want wie een Facebook-account heeft, accepteert automatisch de voorwaarden. We kunnen een juridische bepaling als statusupdate eigenlijk vergelijken met een spandoek in een voetbalstadion. U maakt uw ongenoegen wel duidelijk, maar u bent ondertussen wel in het stadion.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/4125/Internet/article/detail/2170198/2015/01/03/Facebook-weet-voortaan-altijd-waar-u-bent-en-onthoudt-alle-sites-die-u-bezoekt.dhtml

Nergens op internet heb je nog privacy, maar wat facebook doet is helemaal je privé volgen. En mensen is dat echt nodig? Kan men nu nergens nog eens gewoon iets delen? 
Overal wordt het big brotter. En dan moet ik weer aan het boek denken worden wij wakken.
Je mag nergens niet meer lopen of je wordt gefilmd of men weet of kan zien dat je er geweest bent. En nu gaat facebook dit ook doen en als je al een account hebt dan blijft het er gewoon instaan. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM