Topmodel gestorven omdat ze te mooi wilde zijn

Katerina Netolicka. © Facebook..

Het Tsjechische topmodel Katerina Netolicka (26) dat begin november dood in bad in haar appartement werd gevonden, was volgens artsen lichamelijk totaal uitgeput. Hierdoor kreeg zij een hartaanval en stierf. Geruchten dat zij mogelijk zelf een einde maakte aan haar leven zijn met de vaststelling van de doodsoorzaak definitief ontkracht.

Katerina sierde de cover van het beroemde Harper’s Bazar. © Facebook.
Katerina. © Facebook..

Katerina was naast model ook bekend als kickbokser. Ze won in oktober nog het Tsjechisch kampioenschap. Vanwege haar werk en sport volgde ze een intensief trainingschema. De mooie Tjechische vroeg zo veel van zichzelf, dat het haar dood werd, dat melden diverse media uit haar land op basis van het verschenen autopsierapport.

Zes keer trainen
“Ze trainde zes keer in de week. Ze wilde op de dag dat ze stierf ook trainen, maar ze belde me om te vertellen dat ze zich te moe voelde”, laat haar trainer Josef Bajko (47) weten.

“Haar lichaam was simpelweg op. Het was overvraagd en we hebben begrepen dat haar hart stopte met werken. Dit komt vaak voor bij oudere mensen, maar helaas gebeurt het ook bij jongere mensen”, aldus arts Zdenek Schwartz (51).

Ongerust
Het gezicht van modemerken L’Oréal en Prada werd door haar ongeruste broer op 9 november gevonden. Nadat zijn zusje herhaaldelijke telefoonoproepen niet beantwoordde, besloot hij uiteindelijk naar het appartement van het model in Litvinov, in het noordwesten van Tsjechië, te gaan. Daar trof hij Katerina dood in bad aan. Naast haar zouden haar twee dode hondjes hebben gelegen, later werd bekend dat de dieren in een andere kamer zaten.

Netolicka woonde samen met ijshockeyspeler Jakub Petruzalek (29). Haar vriend was tijdens het vaststellen van het overlijden in Rusland waar hij ijshockey speelt. Petruzalek was negen jaar samen met het model dat werk deed voor verschillende bekende modemerken.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2166982/2014/12/30/Topmodel-gestorven-omdat-ze-te-mooi-wilde-zijn.dhtml

Is dat niet erg dat een jong iemand haar leven met de dood moet bekopen omdat ze haar lichaam zo aftakelt dat het niet meer kan herstellen. Nu zelf heb ik ook aan top sport gedaan 6 van de 7 getraind en dan competitie gedaan. Als je luistert naar je lichaam en een goede begeleiding krijgt zal je lichaam daar niet van weten. Maar als je dit leest is het te betreuren allemaal om maar mooier te zijn of nog meer in een richting te kunnen gaan om geld te verdienen.
Misschien toch eens goed dat onze jeugd het leest die toch soms dingen gaan nadien of overnemen, maar het gevaar er niet van inzien. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM