Strijd tegen huidkanker: Australië verbiedt zonnebanken

© Thinkstock.

ZONNEBANKEN In een groot deel van Australië worden vanaf morgen zonnebanken verboden. De Australiërs gaan daarmee de strijd aan tegen huidkanker. Het land kent een van de hoogste percentages van huidkanker wereldwijd.

De ban is vanaf 1 januari van kracht in de deelstaten Nieuw-Zuid-Wales, Victoria, Zuid-Australië, Tasmanië, Queensland en Australisch Hoofdstedelijk Territorium. West-Australië is ook van plan de zonnebanken te verbieden, maar heeft nog geen startdatum vastgelegd. Het Noordelijk Territorium kent geen commerciële zonnecentra.

Daarmee wordt Australië na Brazilië het tweede land dat zonnebanken verbiedt.

Volgens de Australische Kankerraad worden twee op de drie Australiërs voor hun zeventigste met huidkanker geconfronteerd. Het percentage huidkankers ligt er twee tot drie maal hoger dan in de VS of Groot-Brittannië. In 2011 stierven meer dan 2.000 Australiërs aan de aandoening.

Studies hebben aangetoond dat het gebruik van zonnebanken door 18-tot 39-jarigen het risico op melanoom – de meest voorkomende vorm van huidkanker bij jonge Australiërs – doet stijgen met 41 procent.

Ook in België gelden regels voor zonnebanken. Voor minderjarigen zijn ze verboden.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2167680/2014/12/31/Strijd-tegen-huidkanker-Australie-verbiedt-zonnebanken.dhtml

Verbieden hoeft men het niet, wel moet men er meer toezicht in houden en de mensen die er ondergaan dit doen met verstand. Want het kan ook wel goed zijn voor ons lichaam en bepaalde kwaaltjes. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM