Vrouwen zijn het gelukkigst op hun 38ste, mannen op hun 40ste 

HappyFamilyIk roep het al jaren, uit eigen ondervinding en die om mij heen: op haar 38ste is een vrouw in bloedvorm.

Zowel jongere, even oude als oudere mannen flirten met je en dat heeft niet alleen met uiterlijk te maken, maar vooral met de manier waarop je (steviger dan voorheen) in het leven staat.

Voor mannen geldt iets soortgelijks als ze 40 zijn……..

Zo blijkt eveneens uit een enquête van het Britse verzekeringsmaatschappij Beagle Street onder 1000 mensen van 70 jaar en ouder.

Zij werden ondervraagd over wat voor hen de gelukkigste momenten in het leven waren en welke gebeurtenissen uit het verleden ze betreuren.

De beste momenten in het leven vinden ze de geboorte van het eerste kind, de huwelijksdag en de geboorte van de kleinkinderen.

Meer dan de helft zie van niets spijt te hebben, maar zij die wel dingen betreurden, noemden vooral het kiezen van een verkeerde carrière en het niet najagen van hun dromen.

10% van de mensen die iets betreurden, wensten dat ze meer hun best hadden gedaan tijdens hun school en/of studie hadden en 7% dat ze meer gereisd hadden. Ook een te vroeg huwelijk werd opgegeven als een fout in het leven.

Wat voorts opvalt, is dat de meerderheid aangeeft dat sterke relaties belangrijker zijn dan geld en materieel plezier.

“Hoe graag mensen tegenwoordig ook willen scoren in de samenleving en in hun carrière, het echte geluk blijkt zit nog altijd in persoonlijke relaties, familie en vrienden”, aldus Matthew Gledhill, directeur van Beagle Street.

BRON: http://relatie.blog.nl/onderzoek/2014/12/30/vrouwen-zijn-het-gelukkigst-op-hun-38ste-mannen-op-hun-40ste

Zelf denk ik dat het niet met de ouderdom te maken heeft maar met je levensloop. Je kan perfect gelukkig zijn en je  zo voelen op andere leeftijden. Toch en dat is wel zo een vrouw tussen de 30 en 45jaar zal zich beter voelen. Maar als je dan kijkt heeft ze ook al heel wat levenservaring opgedaan, net als de man. Als je aan een man vraagt wanneer voel je gelukkig dan is het meestal dat hij zegt altijd als ik maar gezond en het nodige heb om te kunnen leven. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM