“Waarom ik topless poseerde om mijn borsten te vieren”

View image on Twitter

Claira Hermet, een radiopresentatrice bij de Britse omroep BBC, heeft op haar 27ste een moeilijke beslissing gemaakt. Net als Angelina Jolie en tal van andere lotgenoten gaat ze een dubbele borstamputatie laten uitvoeren om zo haar kans op borstkanker aanzienlijk te beperken. Omdat ze al op jonge leeftijd afscheid moet nemen van haar boezem, heeft ze besloten deze op een bijzondere manier te eren.

Angelina Jolie was 37 jaar toen ze besloot haar beide borsten te laten amputeren, maar Hermet zette al op 27 jaar deze moeilijke stap. De emotionele rollercoaster die ze de laatste jaren heeft beleefd deed haar niet langer twijfelen. De presentatrice zag haar moeder en zus bezwijken aan borstkanker. Claira is ook drager van het gen BRCA 1, waardoor ze 85 procent kans heeft om deze ziekte te ontwikkelen. Dus hakte ze de zware knoop door om de operatie te laten uitvoeren.

De ingreep is voor volgende maand gepland, maar daarvoor heeft ze topless voor de campera geposeerd om haar borsten te vieren.  “Nadat ik de beslissing had gemaakt om onder het mes te gaan, heb ik enkele dingen besloten”, aldus Claira. “Ik wilde een feest en foto’s om mijn borsten te herinneren zoals ze er nu uitzien. De fotoshoot was heel leuk, ik kon me sexy en glamoureus maken. Er zitten enkele ludieke beelden tussen die ik kan delen en enkele foto’s voor mijn privécollectie. Het was erg bevrijdend.”

Claira heeft er een zware periode opzitten: “Tot nu is het al heel emotioneel geweest. Het doet me denken aan mijn moeder en mijn zus. Ik ben hierdoor van mezelf gaan houden en heb meer eigenwaarde. Ik besef nu het belang van eigenliefde, zelfvertrouwen en zelfrespect. Ik weet nu dat als je jezelf niet graag ziet of respecteert, dat je dat dan ook niet van anderen kunt verwachten.”

“Hierdoor ben ik gaan nadenken over de excuses die ik maakte maar die me eigenlijk tegenhielden om mijn dromen te verwezenlijken. Ik moest heel eerlijk tegen mezelf zijn over waarom ik niet exact op de plek sta waar ik zou willen zijn en ik niet doe wat ik wil doen. Nu besef ik dat ik verantwoordelijkheid voor mezelf en mijn leven moet nemen. De ingreep is een angstaanjagend vooruitzicht, maar het is mijn leven en ik wil er het beste van maken”, aldus een moedige Claira.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2165665/2014/12/29/Waarom-ik-topless-poseerde-om-mijn-borsten-te-vieren.dhtml

Begrijp eigenlijk niet dat vrouwen op zo een drastische manier met hun lichaam omgaan. Het is niet gezegd dat men het kan krijgen, het risico is groter, maar met een jaarlijks onderzoek kan je veel voorkomen. En gaat ze dan ook alles onderaan ook laten weg nemen. 
Ooit zei een specialist tegen me. Het is een onderzoek dat veel geld kost, dan krijg je het verdikt en is het niet zeker dat je borstkanker gaat krijgen. Omdat het in familie voorkomt. Maar nu gaat alles precies makkelijk en laat de vrouw haar vrouwelijke rondingen zo maar weg nemen. 
Vrouwen denk tweemaal na, en mocht het echt nodig zijn zal een specialist zeker je de nodige informatie geven die nodig is. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM