Vrouwen zijn nauwelijks zwaarder, maar voelen zich wel vet tijdens menstruatie 

Een algeheel gevoel van opgeblazenheid, een dikke buik, gepaard gaand met een hangerig gevoel. ‘Ik ben dik en lelijk’.

Dat is wat veel vrouwen ervaren wanneer ze ongesteld zijn. Een trucje van Moeder Natuur.

Vrouwen zijn eigenlijk nauwelijks zwaarder, maar voelen zich wél dikker tijdens hun menstruatie. Dat heeft te maken met schuldgevoel, omdat ze meer eten tijdens deze dagen…..

Zo blijkt uit onderzoek van Michigan State University onder 352 vrouwen tussen de 15 en 25 jaar, dat werd gepubliceerd in ‘The International Journal of Eating Disorders’.

Gedurende 45 dagen vulden zij elke dag een vragenlijst in over hun gewicht, hun (negatieve) gevoelens met betrekking tot hun omvang en hun eetbuien. Hun speeksel werd ook elke dag getest op oestrogeen en progesteron.

Hoe hoger de waarden van die geslachtshormonen, hoe vatbaarder vrouwen zijn voor emotioneel overeten en hoe meer zorgen ze zich maakten over hun gewicht.

Op het moment in de cyclus dat een bevrucht eitje zich innestelt, de ovulatie dus, heb je een grotere appetijt. Maar dat is eveneens het geval, wanneer de eicel niet bevrucht is en afgestoten wordt.

“We weten dat het gewicht van een vrouw niet echt toeneemt als gevolg van die verhoogde voedselinname”, vertelt Kelly L. Lump, co-auteur van de studie. “Maar doordat vrouwen meer en vaak ‘emotioneel’ eten tijdens hun maandstonde, voelen ze zich niet goed over zichzelf.”

Zij geeft nog mee dat dit door de omgeving beïnvloed is. “Als onze cultuur minder geobsedeerd zou zijn door gewicht, dan zouden deze normale verschillen in voedselinname tijdens de menstruatie niet dit mentale effect hebben op vrouwen.”

BRON: http://relatie.blog.nl/onderzoek/2014/12/28/vrouwen-zijn-niet-veel-zwaarder-maar-voelen-zich-wel-vet-tijdens-menstruatie

Vrouwen kijken soms op het verkeerd moment naar hun lichaam naar hen zelf. Dat maakt dat ze zich zwaarder voelen maar vergeten dat hun menstruatie eraan komt of er is. Je buik voelt aan of er zit een bal in je voelt je niet best. En dan kijk je in die spiegel en krijg je een heel verkeerd beeld net als op dat moment op de weegschaal gaan staan. Gevoelsmatig is je lichaam bezig met zuiveren en dat vergeet een vrouw ze wil er eigenlijk niets van weten. De pijn de problemen die ze dragen willen ze liever niet, en dan gaan ze zichzelf nog bekritiseren. Ze gaan al snel in een emotionele toestand en worden op momenten sagereinig. Dat weer niet leuk is voor andere en zo in een cirkel komen op dat moment dat ze hen zelf verwensen lichamelijk en geestelijk. 

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM