JE NIET VEILIG VOELEN.

Meer en meer wordt ik geconfronteerd met mensen die zich niet meer veilig voelen. Zowel op straat als in een relatie, zelfs op financieel vlak. Op straat nagefloten worden in een relatie gedomineerd worden tot huiselijk geweld. Op financieel vlak dat het nog moeilijk is de eindjes aan elkaar te knopen. En door je niet meer veilig te voelen komen er problemen en ga je mee in zo een negatief spiraal. Dat is ook zo op straat, als je ergens onveilig voelt omdat er groepen gefloten of zelfs aanrakingen zijn dan ga je eigenlijk ervoor je al wapenen en dat wordt aangevoeld. Dat je eigenlijk niet zeker over straat loopt.
In een relatie is dat ook zo eigenlijk. Omdat je niets durft terug te zeggen of te doen zal de partner over je heen walsen en je zo domineren en manipuleren. Allemaal omdat men dat onveilig gevoel heeft. Op financieel vlak is dat ook zo, omdat het leven niet meer is als vroeger en dat men maar mee moet. Maar doordat het soms niet meer haalbaar is krijgt men ook daarin een onveilig gevoel en dan kan je niet meer helder denken.
Nu je niet veilig voelen gaat er heel wat in je lichaam te werk. In eerste instantie ga je eigenlijk je wapenen om je angst te verdringen. Dit komt doordat je adrenaline door je lichaam laat gaan, je wordt eigenlijk alert voor het gevaar. Ook zal er meer zuurstof door je lichaam stromen. En mensen die het al gehad hebben of er nog mee geconfronteerd worden zullen dit zeker bevestigen. Ook gaan we proberen om een voorwerp vast te houden of strak tegen ons lichaam aan te drukken. Denk maar bij de vrouwen die hun handtas klemmen tussen hun arm en het lichaam. In huis kan dat zijn dat je probeert een kussen voor je lichaam te houden of iets in de buurt legt dat je kan vast nemen. Op financieel vlak kan het zijn dat je zo met cijfers gaat werken en toch een lichtpuntje ziet aankomen.
Het belangrijkste is om je toch te wapenen als je weet of dat gevoel hebt je niet veilig te voelen. Je kan een weg nemen waar veel mensen lopen. In een relatie kan je iemand in vertrouwen nemen en ook deze zijn telefoon programmeren zodat je deze snel kan bereiken. Op financieel vlak kan je als het echt niet meer lukt hulp vragen, of via een bank horen wat de mogelijkheden zijn.
Nu is het wel zo een vrouw zal hier meer problemen mee hebben dan een man. Maar toch ook bij mannen zit dat gevoel erin, maar deze gaan er meestal anders mee om.
Ook heeft heel veel te maken met het verleden en zelfs met het ouderlijkhuis. Als je ooit iets hebt meegemaakt of je ouders hebben je zo gedomineerd of gemanipuleerd en het is niet verwerkt dan draag je altijd dat gevoel van ik voel me niet veilig bij je. Dus is het ook van belang om je verleden eens na te trekken voor jezelf. En vanuit daar kan je dan te werk gaan om bepaalde negatieve gevoelens anders aan te pakken. Want de mogelijkheid zit er in dat angst is aangepraat vanuit je ouders of dat je ouders toch niet bepaalde een positieve opvoeding gegeven hebben. Ook als het gaan in een relatie kan dit zijn vanuit het verleden. Men zegt dan wel eens ik val op de verkeerde maar is dat wel zo. Bekijk het dan ook eens heel even vanuit het verleden. Als je niets anders gekend hebt dan ga je ook dit opzoeken omdat het een vertrouwd gevoel geeft. Al is dat niet echt het juiste gevoel natuurlijk.
Op financieel vlak kan het zijn dat je opgegroeid bent in een moeilijk gezin en dat draag je ook mee. Toch meestal in het laatste geval zal je proberen het beter te doen. Maar het kan een mogelijkheid zijn dat het echt niet lukt door bepaalde omstandigheden en dan denkt men al snel aan het verleden.
Toch als je sterk genoeg bent zijn er oplossingen alleen is het om deze te zien te voelen en te aanvaarden als ze op je pad komen.

Mochten hier nog vragen rond zijn lees ik het graag. Want het is toch een zware materie daar je eindeloos over kan schrijven en lezen.
Het heeft zo een groot concept omdat het sommige hun leven bepaalt. En omdat er heel veel zijn die meer controle op hun leven leggen. Ook dat geeft dat negatief gevoel.

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM