Vlaamse angstprofessor: “We zijn verslaafd geraakt aan controle”

Angststoornissen “Als je niet in controle bent, leidt dat tot angst”, aldus de Vlaamse hoogleraar Damiaan Denys in een interview met het wetenschappelijke tijdschrift NewScientist. Denys is hoofd van de afdeling psychiatrie van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Hij behandelt mensen met angststoornissen.

  • Controle is een deugd geworden. Vroeger was vrijheid een deugd. Of dapperheid en creativiteit

     

“We zijn verslaafd geraakt aan controle. Daar werkt de technologie ook aan mee. De mobiele telefoon zorgt ervoor dat je altijd in controle bent. En de trend is: we willen het gevoel voor controle behouden en soms zelf versterken. Als je niet in controle bent, leidt dat tot angst”, aldus Denys.

De Vlaamse hoogleraar gaat verder: “Controle is een deugd geworden. Vroeger was vrijheid een deugd. Of dapperheid en creativiteit. Als iemand nu zegt: ik heb mijn leven onder controle, dan wordt dat als een prestatie beschouwd. In ieder geval door de mainstream.”

BRON: http://www.nina.be/nina/nl/10063/Body-mind/article/detail/2162631/2014/12/25/Vlaamse-angstprofessor-We-zijn-verslaafd-geraakt-aan-controle.dhtml

Is het eigenlijk niet erg dat we zo zijn gaan leven vol controle over ons zelf en om ons heen. Dat maakt je ziek dat brengt je zelfs tot in een depressie. Wanneer we geen controle meer hebben voelen sommige mensen zich niet goed en vallen in een diep dal. Waar niet altijd makkelijk uit te komen is. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM