Deze positieve eigenschap levert je heel wat voordelen op

© thinkstock.

Met kerst delen we heel wat cadeautjes uit en zijn we soms wat vrijgeviger dan anders. Toch is vrijgevigheid een van de beste karaktereigenschappen die iemand kan hebben. Het levert namelijk heel wat interessante voordelen voor je gezondheid op.

© thinkstock

Vrijgevig zijn en hulp bieden aan andere personen geeft je niet alleen een goed gevoel vanbinnen maar zorgt er ook voor dat je bloeddruk verlaagd wordt. Meestal bied je je hulp vanzelf aan waardoor je ontspannen andere kan helpen en dat is positief voor je lijf: wanneer je bloeddruk daalt, vermindert ook de kans op enkele hart- en vaatziekten.

Uit onderzoek blijkt ook dat diegene die daklozen of bedelaars wat geld toestoppen, minder stress hebben dan wanneer iemand dat niet doet. Het gevoel om iets te kunnen doen voor mensen in nood zorgt ervoor dat je geweten ‘gesust’ wordt en dat je mentale rust ervaart.

Wie regelmatig taakjes op zich neemt die eigenlijk niet voor hem of haar bestemd zijn, heeft ook meer kans om langer te leven. In de bres springen voor andere zorgt ervoor dat je actief blijft en houdt je lichaam én geest jong. Bovendien blijkt dat wie zich jong en geliefd voelt, ook echt langer leeft.

Het feit dat jij gemakkelijk een hand toereikt aan je familie en vrienden zal er ook voor zorgen dat jij meer steun krijgt wanneer je hulp nodig hebt. In relaties moet je vaak geven en nemen en nét daarom is je vrijgevigheid zo positief: in heel wat situaties zal jij hulp krijgen van de personen die jij gesteund hebt.

© thinkstock
BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/11/Psychologie/article/detail/2160224/2014/12/22/Deze-positieve-eigenschap-levert-je-heel-wat-voordelen-op.dhtml
Vrijgevig zijn kan voor jezelf een goed gevoel geven. Maar men moet weer uitkijken dat er niet van geprofiteerd wordt. Mensen die geven weten ze allemaal te vinden maar eens dat het niet meer gebeurd is deze niet meer van tel. Hier moet men een gulden middenweg in vinden. Want ze kennen mensen heel snel die te vrijgevig zijn maar zijn ze even snel vergeten. 
Nu je openstellen voor iemand hart te laten luchten valt ook onder de noemer van vrijgevigheid, je bied een luisterend oor of zelfs zoek je meer naar inzichten. Hier is het dan van belang je grens te trekken of aan te geven. Ook in deze situatie kan er van geprofiteerd worden. Dit dan meestal door mensen die alleen zijn een gevoel van eenzaamheid kennen en zo telkens aanbellen of kloppen om maar even hun woorden kwijt te kunnen, die de ander al zo vaak gehoord heeft. 
In alle gevallen van vrijgevigheid is het van belang je eigen grens te trekken en er voor jezelf ook niet overgaan of laten gaan. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM