Een leuke site om eens te bekijken of je toch het nodige uit je nacht haalt. 

http://www.degrotebedtest.be/

Haal meer slaap uit je bed:

Voel je je ook soms wat moe bij het opstaan, of heb je last van allergieën of spierpijn? Dan kan je dit meestal oplossen door je slaapsysteem aan te passen. Doe zelf De Grote Bedtest en ontdek of jouw matras, bedbodem en hoofdkussen wel optimaal bij jou passen. Bovendien geven we je hieronder al 3 tips voor een gezonde slaap.

  • VERVANG TIJDIG JE MATRAS EN HOOFDKUSSEN
    Last van rug- of nekpijn bij het opstaan? Dan hebben je matras en/of hoofdkussen wellicht hun beste tijd gehad. Na 10 jaar gaat je matras meestal minder steun geven, en na 3 jaar is je hoofdkussen te vervormd om voldoende steun te geven. Het kan natuurlijk ook zijn dat je matras te zacht of te hard is. In elk geval laat je je best adviseren door een erkende slaapspecialist, die zorgt voor een systeem dat perfect aangepast is aan jouw lichaamsbouw.

  • VERLUCHT EN GEBRUIK ANTI-ALLERISCH BEDDENGOED
    Allergische reacties zoals een verstopte neus, niesbuien, jeuk en tranende ogen ontstaan meestal door de aanwezigheid van huisstofmijt in je bed. Regelmatig het beddengoed wassen en grondig verluchten is dan de boodschap. Ben je echt allergisch? Kies dan voor beddengoed en een matras die allergiewerend zijn.

  • ZORG VOOR VOLDOENDE RUIMTE
    Als je weet dat je je 30 tot 40 keer per nacht omdraait, dan begrijp je dat je wat ruimte kan gebruiken om comfortabel te slapen: minimum 90 cm voor een eenpersoonsbed, en 160 cm voor een tweepersoonsbed. Tip: je ideale matras is 40 cm breder dan je schouders en 20 cm langer dan je lengte.

Wil je nóg meer tips voor een gezonde nachtrust? Doe dan meteen De Grote Bedtest en ontdek hoe jouw slaapsysteem verbeterd kan worden. Op basis van jouw resultaat geeft het erkende Slaapraad-lid in jouw buurt je advies op maat bij de keuze van je ideale bedsysteem.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM