Je huis reinigen met Heilig Hout

Gisteren heb ik mijn huis weer eens gereinigd met witte salie. Dat voelt altijd goed. Een andere manier om je van ‘negativiteit’ te ontdoen, is het gebruik van Palo Santo of Heilig Hout. Deze werkwijze wordt al honderden jaren door Sjamanen in Peru en Ecuador gebruikt.

1

Palo Santo komt van de Bursera Graveolens. Het gaat hier om een knoestige boom die familie van de Boswelia is, waarvan onze mirre en frankincense komt. De inheemse bevolking beschouwt het hout van deze boom als een heilige houtsoort. Zelf heb ik er geen ervaringen mee, maar weet dat Heilig Hout onder meer wordt gebruikt in allerlei ceremoniën zoals rituelen, genezings- en zuiveringssessies. Het kan dan ook worden gebruikt voor het reinigen van de omgeving van negatieve invloeden, negatieve gevoelens en andere negatieve krachten.

2

Veel menen vinden dat Heilig Hout een plezierige en rustgevende geur afgeeft. Niet alleen je stemming zou er door worden verbeterd, je kunt het ook gebruiken bij meditatie of andere spirituele activiteiten. Je hoeft slechts een klein stukje hout te verbranden om in een goede stemming te komen. Steek het uiteinde van het stokje aan en laat het even branden, totdat je de kern ziet gloeien. Blaas de vlam uit, zodat het hout gaat gloeien en er rook vanaf komt. Dit is het moment dat de geur vrijkomt. Leg het gloeiende stokje op een brander, abaloneschelp of een vuurvast schaaltje. Wil je je huis reinigen? Loop met de schelp naar alle hoeken van huis. Steek een stukje Palo Santo aan, laat het gloeien en leg het in een abaloneschelp. Dit met het verzoek dat alle negativiteit oplost. Doe dit dagelijks totdat je het gevoel hebt dat je huis weer prettig en warm aanvoelt.

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2014/12/15/je-huis-reinigen-met-heilig-hout

Dit hout kende ik niet en zal er zeker eens opzoek naar gaan. Ik zuiver mijn woning altijd met witte salie dat een aangename geur afgeeft maar ook heel wat energie los laat komen. En op dat moment zal ik mezelf er ook met zuiveren.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM