Freaky dokterspraktijken van vroeger

De wetenschap heeft de laatste jaren flinke stappen gemaakt, en dat weten we maar al te goed wanneer we kijken naar de dokterspraktijken van vroeger. Nu worden we geopereerd met uiterste precisie in een steriele kamer, maar vroeger werd de ziekte vaak genoeg ‘uit het bloed’ gehaald door sneeën in aderen te maken. Ook protheses zijn zeer veranderd, vroeger moest iemand het doen met een prothese van hout en staal. Dat is nu wel anders. Deze foto’s laten de dokterspraktijken van vroeger zien. Zouden we over 100 jaar de methodes van nu ook net zo freaky vinden als wij die die nu van 100 jaar geleden vinden?

1890-1900 Deze vrouw schaamt zich voor haar houten prothese.

Dit zijn een van de eerste voorwerpen om gezichtsverminkingen te verbergen. Plastische chirurgie 1.0.

1900- Een ribbenkast uit Londen, aangetast door het dragen van korsetten.

1925- Deze baby’s krijgen een zonnebankkuurtje om hun vitamine D-gehalte te verhogen.

1878- Een machine om de ruggengraat recht te trekken.

1920- Psychotherapy.

<1800- Deze stoel om kinderen in te baren werd gebruikt tot 1800.

BRON: http://www.vrouwen.nl/view/121534/Freaky+dokterspraktijken+van+vroeger+

Als je dit ziet dan is er toch heel wat veranderd in de gezondheidssector. En dat ze altijd verbeteren is nodig. Maar ooit ging het er zo een toe en mensen genazen ook misschien dan op een heel harde manier, die wij nu zouden zien als foltering. En hoe zouden onze nakomers het bekijken over 100 jaar. Dan zal er weer heel wat veranderd zijn.
Ik heb nog een kliniek gekend die ronde zalen had en hoe dichter je links van de deur lag hoe slechter het was gesteld met je of dat je bijna dood was. Het was zelfs een heel bekende kliniek hier in Antwerpen. Stuivenberg

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM