De beste trucs om pijnlijke feestvoeten te vermijden

  © Thinkstock.

Sandalen, stiletto’s en opvallende pumps: een mooie feestschoen kan je outfit helemaal afmaken. Het enige nadeel is het oncomfortabele gevoel: blaren en een pijnlijke bal van de voet zijn vaak de gevolgen van een wild avondje uit. Een redactrice van de Britse krant Daily Mail testte verschillende trucs uit die beloven je stijlvolle, maar pijnlijke schoenen een tikje comfortabeler te maken. Ze probeerde zowel oma’s tips als de populairste internettrucs.

Breng wat antitranspirant aan in de gebieden waar je schoenen pijn veroorzaken. Dit zal namelijk gezweet en dus vochtige schoenen voorkomen en zo wrijving beperken. Je moet wel voor eentje in gelvorm gaan. Volgens redactrice Mandy Francis werkt dit trucje gedurende een uur, maar daarna is het effect antitranspirant uitgewerkt en krijg je pijnlijke voeten. Een tweede laag blijkt geen goed idee te zijn, het product is erg pijnlijk op de plekken waar de huid beschadigd is.

Een populaire truc van catwalkmodellen is je derde en vierde teen samen te binden met plakband. Dit zou de druk op de zenuwen tussen te tenen beperken. Volgens de Britse krant sta je dankzij deze truc stabieler op de voeten. Hierdoor duurt het langer voor de bal van de voeten pijnlijk wordt.

Neem een diepvrieszakje, vul dit voor de helft vullen met water en breng dit in elke schoen aan voor je het gedurende een nacht in de diepvriezer zet. Het water zet dan uit en zou je schoenen moeten rekken. Dit is niet aan te raden met bij suède omdat dit vlekken kan veroorzaken. Volgens Francis zaten de schoenen nog nooit zo slecht. Een verspilling van tijd.

© Thinkstock.
Trek een paar dikke sokken aan en vervolgens je schoenen. Dan ga je het schoeisel verwarmen met een haardroger,  beweeg met je tenen om het leder minder stroef te maken. Je houdt de pumps aan als ze afkoelen, controleer dan de pasvorm met je panty’s. Herhaal indien nodig. De redactrice van de krant zegt dat deze truc perfect werkt voor schoenen in suède en leder. Een verzorgende crème achteraf is wel nodig om beschadigingen bij het leder te voorkomen.

Heb je last van irritante naden in je schoenen? Het voormalige supermodel Marie Helvin suggereert ze te vijlen, vervolgens breng je vaseline aan om de naden egaler te maken. Mandy Francis zegt dat je schoenen zo beter passen, maar dat het moeilijk is om met een vijl in je schoenen te gaan.

Een gelkussentje aan de binnenkant van je schoenen belooft de druk op de bal van je voeten te verminderen. Ook kun je ze aanbrengen op je hiel en andere plekken waar wrijving kan ontstaan. De Britse redactrice is alvast erg overtuigd van dit middeltje.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/40/Style/article/detail/2152573/2014/12/15/De-beste-trucs-om-pijnlijke-feestvoeten-te-vermijden.dhtml

Ja voor de vrouwelijke lezers dan kan het weer eens dagen van pijnlijke voeten geven. Dat je eigenlijk jezelf ook maar aandoet. Want verander regelmatig van schoenen of probeer als je thuis komt toch een goede massage te geven. Alhoewel dat laatste er niet zal in zitten als men te diep in het glaasje gekeken heeft. Dan wilt men maar een ding gaan slapen. En zal de volgende dag pijnlijk doorkomen zijn.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM